13:41 15 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.00
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  ISIS

  Diplomat: Atacurile SUA au fost coordonate cu Statul Islamic

  © REUTERS / Stringer
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Bombardamente SUA asupra Siriei 2017 (20)
  14531

  Atacul SUA asupra bazei aeriene din Siria a fost efectuat în coordonare cu Statul Islamic și al Nusra

  CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. Bombardamentele SUA asupra bazei aeriene din Siria reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional și demonstrează existența unei coordonări între Washington și grupările teroriste Statul Islamic și Jahab al Nusra, a declarat pentru RIA Novosti ambasadorul Siriei în Rusia, Riad Haddad.

  "Agresiunea americană împotriva Siriei reprezintă o agresiune împotriva suveranității țării noastre și o încălcare flagrantă a dreptului internațional. Această agresiune demonstrează că americanii susțin capii grupărilor ISIS și al-Nusra și demonstrează existența unei coordonări dintre SUA și aceste grupări teroriste. Atacurile americane reprezintă un răspuns la succesele recente ale armatei arabe siriene", a declarat Haddad.

  Potrivit diplomatului, SUA are nevoie de un pretext pentru intervenție și un astfel de pretext a devenit utilizarea armei chimice.

  E un pretext inventat, pentru că Siria și armata sa nu dispune de arme chimice, pentru că Siria s-a alăturat Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice, iar această organizație a confirmat că Siria și-a îndeplinit toate obligațiile cu privire la evacuarea armelor chimice. Reafirm că America susține teroarea în regiune. Consideră că această lovitură reprezintă o imixtiune directă, fără a recurge la interpuși, cum se întâmpla anterior, a subliniat ambasadorul sirian.

  În noaptea de vineri, președintele SUA, Donald Trump, a ordonat aplicarea unor lovituri cu rachete asupra bazei aeriene din Siria, din care ar fi fost efectuate atacuri chimice.

  Тема:
  Bombardamente SUA asupra Siriei 2017 (20)
  Tagurile:
  Bombardamente, SUA, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei