01:23 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Aleksandar Vucic

  Președintele ales al Serbiei: țara mea nu dorește să adere la NATO

  © Sputnik / Aleksej Nikolskij
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14972

  Președintele ales, Alexandr Vucic, a declarat că Serbia nu intenționează să adere la NATO și nici la un alt bloc militar

  BUCUREȘTI, 10 apr — Sputnik. Premierul și președintele ales al Serbiei, Alexandr Vucic, i-a spus luni senatorului SUA John McCain că țara sa nu vrea să aparțină niciunui bloc militar și își va păstra neutralitatea.

  Senatorul american a sosit la Belgrad cu o vizită oficială pentru a participa la exercițiile subunității antiteroriste a MAI din Serbia și forțelor americane pentru operațiuni speciale în Europa (SOCOM). Ulterior McCain a avut o întrevedere cu ușile închise Vucic.

  „I-am spus senatorului McCain că Serbia nu vrea să adere la niciun bloc militar și își va păstra independența și neutralitatea", a menționat premierul și președintele ales al Serbiei în cadrul unui briefing.

  Acesta a mai adăugat că în cadrul discuțiilor senatorul american nu a exercitat presiuni pentru recunoașterea independenței Kosovo, impunerea unor sancțiuni împotriva Rusiei și în ceea ce privește continuarea cooperării între Belgrad și Moscova.

  În acest an Serbia va participa în premieră la exercițiile militare comune ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă al CSI (OTSC), al cărei membru observator este din anul 2013.

  Tematic

  Din 6 august, moldovenii merg fără vize în Serbia
  Tagurile:
  Neutralitate, Bloc militar, Aderare, CSI, NATO, John McCain, Alexandr Vucic, Serbia


  Știrile Zilei