22:21 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  37421

  Pe fondul creșterii îngrijorării față de tensiunile cu Rusia și Iran ca urmare a unei serii de atacuri aeriene ale Washingtonului împotriva regimului Assad, Donald Trump a acordat un interviu publicației New York Post în care a dezvăluit dacă invadează sau nu Siria.

  BUCURESTI, 12 apr — Sputnik. Donald Trump l-a descris pe liderul sirian Bashar al-Assad ca „măcelar" și un „barbar", potrivit New York Post

  Președintele Donald Trump a spus, de asemenea, că misiunea SUA este de a scăpa de ISIS. Astfel, Trump a spus că SUA nu vor invada Siria.

  „Politica noastră este aceeași, nu s-a schimbat. Nu mergem în Siria. Misiunea noastră este de a scăpa de ISIS", a spus Trump.

  Joia trecută, SUA au lansat o serie de atacuri cu rachete împotriva bazelor aeriene ale regimului sirian, ca răspuns la atacul chimic pe care un purtător de cuvânt al Pentagonului l-a considerat a fi fost lansat de guvernul Bashar al-Assad.

  Întrebat despre decizia sa de a ordona personal loviturile aeriene, Trump a spus că a fost foarte greu sa ia decizia de a ataca aeroportul sirian "când știi că este vorba despre vieți umane".

  Un sondaj Gallup publicat marți arată că sprijinul public pentru atacurile aeriene este relativ scăzut față de sprijinul pentru războaiele anterioare, cum ar fi invazia Irakului. Cu toate acestea, când vine vorba despre combaterea terorismului, americanii aprobă cu o majoritate covârșitoare acțiunile militare în Irak și Siria.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)

  Tematic

  Merkel i-a cerut lui Trump să coopereze cu Rusia în Siria
  Analiză: Siria, profeții cumplite și considerente îngrijorătoare
  Senator rus: Rusia nu planifică acțiuni militare cu SUA în Siria
  Presa britanică: "Trump a fost convins de fiica Ivanka să atace Siria"
  Președintele Iranului l-a acuzat pe Trump că ajută grupările teroriste din Siria
  Tagurile:
  Atacul SUA, Decizie, Siria, Război, Donald Trump, SUA


  Știrile Zilei