13:07 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (503)
  30631

  Bombardamentele coaliției internaționale conduse de SUA în Siria au provocat sute de morți în urma pulverizării armelor chimice

  CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Aviața coaliției internaționale conduse de SUA au bombardat un depozit de arme chimice a organizației teroriste Statul Islamic din provincia Deir ez-Zor. În urma pulverizării substanțelor toxice au decedat sute de rebeli, dar și localnici, a anunțat Statul Major al Siriei.

  Potrivit militarilor, bombardamentul a fost efectuat niercuri, între orele 17:30-17:50, ora locală.

  "La locul atacului s-a format un nor alb, apoi unul galben, ceea ce indică prezența unei cantități mari a substanțelor toxice. Incendiul a durat până la ora 22:30", citează RIA Novosti un comunicat de presă al oficialilor militari din Siria.

  Potrivit sursei citate, numărul mare de morți demonstrează existența armelor chimice în dotarea teroriștilor, care pot fi folosite drept armă de distrugere în masă. În același timp, militarii sirieni subliniază încă odată faptul că Damasc nu dispune de arme chimice.

  Pe 4 aprilie opoziția siriană a declarat că 80 de persoane au decedat, iar 200 au fost afectate grav de atacul cu armele chimice în provincia Idlib. Statele occidentale au învinuit guvernul de la Damasc de utilizarea armelor chimice, fără a aduce dovezi care ar demonstra acest fapt.

  Incidentul legat de utilizarea armelor chimice în Idlib a servit drept pretext pentru un atac al SUA asupra bazei aeriene Shayrat.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (503)

  Tematic

  SUA invadează sau nu Siria? Declarația de ultimă oră a lui Trump
  Merkel i-a cerut lui Trump să coopereze cu Rusia în Siria
  Analiză: Siria, profeții cumplite și considerente îngrijorătoare
  Presa britanică: "Trump a fost convins de fiica Ivanka să atace Siria"
  Președintele Iranului l-a acuzat pe Trump că ajută grupările teroriste din Siria
  Tagurile:
  Arme chimice, Bombardamente, Depozit, Idlib, Shayrat, SUA, Siria


  Știrile Zilei