20:40 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (668)
  69102

  Oficiul Național de Statistică al Marii Britanii a furnizat cifre care dau de gândit Guvernului din Londra, acesta intenționează să schimbe condițiile migrației

  BUCUREȘTI, 13 apr — Sputnik. Un raport recent al ONS (Office for National Statistics) demonstrează, pe baza unor statistici de ultimă oră, că migranții din țări ale Uniunii Europene sunt supracalificați pentru locurile de muncă ocupate și lucrează mai multe ore decât media rezidenților indigeni și alogeni.

  Cifrele ONS arată că migranții din Uniunea Europeană reprezintă circa 7% din întreaga forță de muncă britanică, pe domeniile cele mai reprezentative fiind sectorul industrial, 11% dintre angajații, și retail și turism, circa 10%. În total, în Marea Britanie lucrează aproximativ 2,2 milioane de cetățeni din UE.

  Din date reiese că 40% din lucrătorii migranții sunt supracalificați pentru serviciile pentru care le prestează.

  Comparația vizează și românii, menționând că 61% din numărul muncitorilor români și bulgari din Marea Britanie lucrează peste 40 de ore pe săptămână, față de numai 23% dintre britanici care acceptă acest program.

  Câștigul mediu național în Regat este de 11,30 lire sterline pe oră, iar lucrătorii din Europa de Est au doar 8,33 lire sterline pe oră, față de cei din centrul și vestul Europei care câștigă mai mult decât media — 12,59 lire sterline pe oră. Migranții din țările foste socialiste au cea mai mare rată de angajare, circa 83%.

  "Analiza arată impactul semnificativ al migrației internaționale asupra forței de muncă britanice", a declarat Anna Bodey de la ONS, pentru BBC. "După toate probabilitățile, migranții din Europa de Est, Bulgaria și România lucrează mai multe ore și câștigă mai puțin decât alți angajați, ceea ce reflectă parțial numărul ridicat al muncitorilor necalificați".

  Studiul vine în contextul în care Guvernul de la Londra intenționează să schimbe modul în care este gestionată migrația din UE după Brexit. Deocamdată nu a fost dat publicității planul guvernului May pentru gestionarea acestui important domeniu, dar se propune, ca principiu, selectarea celor mai buni dintre profesioniștii care intenționează să lucreze în Marea Britanie.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (668)

  Tematic

  Europarlamentar român: recomandări pentru românii din Marea Britanie după Brexit
  Scandal în PE: UE „se comportă ca mafia". Negocieri privind Brexitul
  Brexit: MAE fabulează pe tema românilor din Marea Britanie
  Brexit: se cere expulzarea europenilor fără loc de muncă în Marea Britanie
  Brexit: Acţiune pentru protejarea intereselor românilor din Regatul Unit
  Brexit: cele 12 obiective ale "Planului pentru Marea Britanie"
  Brexit, ziua 1 - "Fără cale de întoarcere" - discursul Theresei May
  Brexit-ul a fost semnat oficial - imaginea istorică... și banii arabilor
  Tagurile:
  muncitori calificați, calificare profisională, Migrație, Oficiul Național de Statistică al Marii Britanii, Londra


  Știrile Zilei