03:46 11 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8521

  Unul dintre cele mai importante cluburi din lume a devenit proprietate chineză, a fost vândut cu aproape 1 miliard de dolari

  BUCUREŞTI, 13 apr — Sputnik. Veste şocantă pentru italieni dar şi pentru iubitorii fotbalului din întreaga lume, celebrul club de fotbal AC Milan a fost vândut azi unui grup de investitori chinezi, "Rossoneri Sport Investment Lux". Suma tranzacţiei este de 740 de milioane de euro, a declarat reprezentantul Fininvest, holdingul de firme aparţinând fostului premier italian, miliardarul Silvio Berlusconi.

  Fininvest şi Rossoneri Sport Investment Lux au început discuţiile pentru tranzacţionarea clubului încă de anul trecut, un prin acord fiind consemnat în august 2016. De atunci, chinezii au investit circa că 90 de milioane de euro pentru buna funcţionare a clubului. La mijlocul anului trecut, AC Milan avea datorii de circa 220 de milioane de euro, sume care vor fi acoperite din totalul ttranzacţiei încheiate astăzi, precizează cele două grupuri de firme.

  Rossoneri Sport Investment Lux s-au angajat în faţa suporterilor că vor "mări semnificativ ale capitalul clubului şi vor injecta lichidităţi pentru a întări structura financiară a AC Milan". Noul preşedinte al AC Milan va fi numit la adunarea generală de mâine omul de afaceri chinez Li Yonghong al Rossoneri Sport Investment Lux este omul de afaceri chinez Li Yonghong, şeful noului patronat.

  Sarcina chinezilor de a reda AC Milan gloria de odinioară nu este una uşoară, în ultimii ani AC Milan situându-se pe poziţii de mijloc în clasamentul Serie A. Acum echipa lombardă se află pe locul 6.

  Milan a fost timp de 31 de ani proprietatea celebrului Silvio Berlusconi, în această perioadă clubul câştigând 29 de trofee, dintre care cinci Cupe ale Campionilor.

  Tematic

  Bătaie între suporterii echipelor de fotbal ale Rusiei şi Angliei (VIDEO)
  (VIDEO) Primul cartonaş verde din istoria fotbalului. Reacția jucătorului
  Tagurile:
  Champions League, Chinezi, Fotbal, AC Milan, China


  Știrile Zilei