02:14 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (667)
  14104

  "Susținătorii Brexit au votat pentru controale serioase la frontieră pentru a aduce migrația imediat sub control - guvernul trebuie să realizeze asta acum"

  BUCUREȘTI, 14 apr — Sputnik. Unul dintre cele mai apreciate studii sociologice din Marea Britanie, cel realizat de lordul Michael Ashcroft, prezintă la unul dintre capitole o situație interesantă. În studiu sunt chestionați cetățenii care au votat pentru "Exit" care trebuie să fie prioritatea guvernului — negocierile pentru liberul schimb cu UE sau securizarea și controlul migrației?

  Controlul migrației (captură ecran)
  © Photo : Controlul migrației (captură ecran)
  Controlul migrației (captură ecran)

  Studiul relevă sprijinul puternic al celor 17.4 milioane de susținători ai guvernului pentru prioritizarea controalelor la frontieră în cadrul negocierilor UE.

  Astfel, 66% dintre alegători doresc controlul migrației ca prioritate față de preocupările economice. Defalcat, această poziție este susținută și de 51% din alegătorii conservatori și de 76% din alegători UKIP, partidul care a și generat Brexit.

  Această situație, scrie portalul Westmonster, "ar trebui să servească drept încă un avertisment pentru Theresa May și David Davis, (negociatorul Brexit) care, în ultimele câteva luni, au înmuiat poziția lor asupra stopării migrației în masă".

  "Brexiteers", cum îi numește Westmonster pe adepții Brexit, "nu au votat să părăsească UE doar pentru a privi cum continuă cu privind migrația în massă din UE și după 2019. Ei au votat pentru controale serioase la frontieră pentru a aduce migrația imediat sub control — guvernul trebuie să realizeze asta acum".

  Portalul Westmonster a fost înființat de miliardarul Arron Banks, principalul finanțator al curentului Brexit și al euroscepticismului.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (667)

  Tematic

  Brexit - bătălie pentru imigranți între patroni și Guvernul britanic
  Brexit: MAE fabulează pe tema românilor din Marea Britanie
  Brexit: se cere expulzarea europenilor fără loc de muncă în Marea Britanie
  Brexit: Acţiune pentru protejarea intereselor românilor din Regatul Unit
  Brexit: cele 12 obiective ale "Planului pentru Marea Britanie"
  Brexit, ziua 1 - "Fără cale de întoarcere" - discursul Theresei May
  Tagurile:
  Brexit


  Știrile Zilei