14:44 20 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Hillary Clinton

  Nou Wikileaks devastator pentru Hillary Clinton

  © AP Photo / Charlie Neibergall
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  42583

  Un director de strategie din Departamentul de Stat și consilier pe probleme de securitate al lui Joe Biden îi scria lui Hillary Clinton despre asocierea cu Al Qaeda

  BUCUREȘTI, 14 apr — Sputnik. Un nou scandal în SUA, care o implică pe Hillary Clinton, nu în calitate de fost candidat la președinția SUA, ci se referă chiar la perioada în care aceasta era Secretar de Stat (2009 — 2013). Este vorba de un nou "wikileaks", care dezvăluie un e-mail extrem de interesant, care poate transforma tot ceea ce se știe despre războiul civil din Siria, dar și despre administrația Obama.

  În e-mail, fostul consilier și director al "Policy Planning" din cadrul Departamentului de Stat, (un nucleu strategic al diplomației americane), Jake Sullivan îi scrie șefei sale, Hillary Clinton, Secretar de Stat pe atunci, următoarele: " AQ (Al Qaeda) este de partea noastră în Siria. În rest, lucrurile s-au petrecut așa cum ne-am așteptat în Siria".

  Wikileaks (Captură ecran)
  © Photo : Wikileaks (Captură ecran)
  Wikileaks (Captură ecran)

  E-mailul este datat 12 februarie 2012. Interesant este că exact în acea zi, Al-Qaida a declarat că susţine rebeliunea anti Assad din Siria. La acea dată, succesorul lui Bin Laden, Ayman Al-Zawahri, a transmis o înregistrare prin care își exprima susţinerea faţă de revoltele din Siria.

  Aceasta înseamnă că americanii au luat în calcul colaborarea — sau cel puțin coordonarea — cu teroriștii Al Qaeda împotriva președintelui Assad. Iar un alt detaliu, tot "din casă", vine să completeze tabloul imixtiunii americane, cel puțin la nivel de servicii secrete.

  Imediat după acest E-mail, un studiu al "Stratfor", intitulat "Oportunități jihadiste în Siria", descrie un raport care "citează oficiali fără nume din serviciile secrete americane spunând că nodul irakian al rețelei jihadiste la nivel mondial a efectuat două atacuri împotriva unor facilități ale serviciilor secrete siriene, în timp ce Ministrul de Interne adjunct irakian Adnan al-Assadi a declarat că jihadiștii irakieni au deplasat luptători și arme în Siria vecină".

  Deci, din aceste date, reiese clar că americanii știau clar că rebelii pe care îi susțin și îi antrenează sunt alcătuiți din grupări jihadiste venite din Irak și susținuți de cea mai periculoasă grupare teroristă, Al Qaeda. În asemenea condiții, se pune clar problema unei anchete serioase și asupra fabricării, în stil terorist, a atacului chimic de care e acuzată Siria. Nu cumva președintele Clinton ar trebui să rezolve probleme… prin propria ogradă?

  Menționăm că, între 2013 și 2014, Jake Sullivan, autorul e-mailului dat la iveală de wikileaks, a fost consilier pe probleme de securitate al vicepreședintelui Joe Biden, având un rol important, după cum menționează presa americană, în modelarea politicii americane în Siria și Libia.

  Tematic

  Hillary Clinton și-a recunoscut înfrângerea în fața lui Donald Trump
  Guccifer: "Hillary este Înaltă Preoteasă". Fox News confirmă.
  Assange: Rusia nu este implicată în spargerea corespondenței lui Hillary Clinton
  Exploziv: Hillary Clinton ştia că Arabia Saudită şi Qatar finanţează terorismul
  Fotodocument: Hillary Clinton și regele ingineriilor financiare din România
  Dezvăluire-bombă: documentele Wikileaks care vor duce la arestarea lui Hillary
  Preşedintele campaniei lui Hillary Clinton - finanţatorul principal al Google
  Hillary Clinton, văzută ca o ameninţare la adresa securităţii SUA
  Hillary Clinton a fost audiată de FBI
  Hillary Clinton vorbește despre sărăcie în haine de peste 200.000 de dolari
  Hillary Clinton reprezintă Partidul Democrat la alegerile din noiembrie
  Hillary Clinton îşi face campanie electorală cu ajutorul homosexualilor
  Tagurile:
  probleme de securitate, strategie, Al Qaeda, Departamentul de Stat, Wikileaks, Joe Biden, Hillary Clinton


  Știrile Zilei