13:33 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Test cu rachetă balistică, imagine din arhivă

  Coreea de Nord a reacționat la știrile despre testul său cu rachetă eșuat

  © Sputnik / Ильдус Гилязутдинов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  83440

  Ministerul Afacerilor Externe al Coreei de Nord a emis un comentariu oficial vizavi de știrile din presa internațională privind ultimul său test cu rachetă balistică

  BUCUREȘTI, 16 apr — Sputnik. În comentariul diplomației de la Phenian se menționează că despre acest test nu a fost făcut nici un anunț oficial, „însă chiar dacă lansarea a avut loc, acesta e un proces normal".

  „Chiar dacă a avut loc (lansarea, red.), acesta este un proces normal, care nu trebuie să mire", a declarat Kim Yong Ho de la Departamentul Europa al Ministerului de Externe al Coreei de Nord.

  Coreea de Nord a lansat duminică o nouă rachetă, fapt care a provocat discuții aprinse și reacții la nivel internațional. Presa a scris pe larg despre noul test cu rachetă al Phenianului, iar versiunea de bază, care se bazează pe ceea ce a fost interceptat de serviciile de apărare și securitate a mai multor state, este că tentativa a fost una eșuată.

  După această tentative în Coree de Sus a fost convocat Comitetul conducătorilor structurilor militare. La scurt timp acesta a declarat că testarea unei noi rachete de către forțele militare nord-coreene a fost nereușită. Informația a fost confirmată de Pentagon.

  Forțele armate ale SUA au fixat și ele lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete, însă testul a eșuat. Potrivit Pentagonului, racheta a explodat aproape îndată după ce a fost lansată.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)

  Tematic

  Pence a calificat drept provocare lansarea rachetei de către Coreea de Nord
  MAE al Chinei: în conflictul dintre SUA și Coreea de Nord nu vor fi învingători
  Al treilea război mondial? Țintele Coreei de Nord în cazul intervenției SUA
  Tagurile:
  rachetă, Testare, Phenian, Declarație, SUA, Coreea de Sud, Coreea de Nord


  Știrile Zilei