18:43 24 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.59
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.36
 • UAH0.69
  US Visa

  Nou ordin al lui Trump: Vizele de muncă pentru străini, limitate

  © Fotolia / weim
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11310

  Președintele american Donald Trump este pe cale să semneze un ordin executiv de reorganizare a programului de vize pentru muncitorii străini în vederea reducerii fraudei și abuzurilor.

  BUCUREȘTI, 18 apr — Sputnik. Potrivit Casei Albe, ordinul pe care Donald Trump urmează să-l semneze are drept țintă reducerea fraudei și abuzurilor din sistemul de imigrație și de protecție a lucrătorilor din SUA, informează RT

  Trump va semna un ordin executiv ce va reforma sistemul de vize H-1B, folosit de companii pentru a angaja străini în funcțiile care necesită cunoștințe de specialitate.

  „Acest ordin executiv va cere aplicarea strictă a tuturor legilor care reglementează intrarea forței de muncă în Statele Unite cu scopul declarat de a crea salarii mai mari și rate mai ridicate de ocupare a locurilor de muncă pentru angajații din Statele Unite ale Americii", a spus un înalt oficial administrativ.

  Măsura are drept scop de a limita frauda și abuzurile și de a ajuta muncitorii americani, în special pe cei din IT care sunt adesea înlocuiți de străini pe salarii mai mici. Oficialul a subliniat de asemenea că „grupurile care reprezintă angajații au cerut reforme" pentru o lungă perioadă de timp, dar „au fost ignorate de către sistemul politic".

  Potrivit oficialului Casei Albe, „80% din angajații H-1B sunt plătiți sub salariul mediu din domeniile lor", astfel încât companiile fac abuz de program pentru a angaja forță de muncă ieftină cu oameni din afara Americii.

  „Rezultatul este că angajații sunt adesea aduși cu mult sub ratele de piață pentru a înlocui muncitorii americani, încălcând principiul programului, care se presupune a fi un mijloc de a aduce forță de muncă calificată", a spus oficialul.

  Reformele care vin sunt concepute pentru a opri această practică și să se asigure că programul va aduce „solicitanții cei mai calificați sau cel mai bine plătiți".

  Casa Albă a declarat că noul sistem ar proteja muncitorii americani și ar rezolva „problemele sistemice".

  În ianuarie, Trump a emis o interdicție de călătorie pentru cetățenii din 7 țări, în principal musulmane.

  Tematic

  (VIDEO) Irak sau Siria? Trump a uitat ce ţară a bombardat
  Cum Olga Buzova l-a sedus pe Trump la ordinul Xeniei Sobceak
  Tagurile:
  Migranți, vize, Ordin, Donald Trump, SUA


  Știrile Zilei