09:44 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.54
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Sediul Pentagonului

  Pentagonul ia în calcul lansarea rachetelor împotriva Phenianului

  © AFP 2019 / STAFF
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  26502

  În timp ce tensiunile din regiunea Peninsulei Coreene se agravează, armata SUA a împins Coreea de Nord spre denuclearizare, iar scenariul propus se poate dovedi exploziv.

  BUCUREȘTI, 19 apr — Sputnik. Secretarul Apararii din SUA, James Mattis, a informat Congresul american în privința unei posibile interceptări de fotografii, relatează Sputnik Franța.

  În ceea ce privește mijloacele care ar putea fi puse în aplicare pentru denuclearizarea Coreei de Nord, Washingtonul evocă sistemele de luptă Aegis instalate pe distrugatoarele SUA, relatează The Guardian. O altă variantă este de a convinge Japonia să utilizeze sistemele de rachete.

  Capacitatea de lansare a rachetelor a fost menționată de către armata SUA în ajunul reuniunii care a avut loc pe 6 aprilie, în Florida, între șeful Casei Albe, Donald Trump, și omologul chinez Xi Jinping.

  Mai mulți experți intervievați de Guardian avertizează însă împotriva acestui tip de abordare, temându-se de tensiuni dacă situația scapă de sub controlul Washingtonului. Mai ales că un astfel de scenariu ar putea avea consecințe dezastruoase pentru aliații SUA, inclusiv pentru Japonia și Coreea de Sud.

  Tematic

  Diplomat: Coreea de Nord este gata de un război nuclear cu SUA
  SUA: Pacea în Peninsula Coreeană este posibilă doar prin aplicarea forței
  Coreea de Nord a reacționat la știrile despre testul său cu rachetă eșuat
  Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă. Reacția comunității internaționale
  Coreea de Nord răspunde: „la un pas de război termo-nuclear" din cauza lui Trump
  Tagurile:
  rachete, Pentagon, SUA, Peninsula Coreea


  Știrile Zilei