09:09 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Atac militar al SUA în Siria

  Adevăratul scop al atacului american în Siria, dezvăluit de un oficial rus

  © Photo: RIA Novosti
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  28502

  Șeful Departamentului pentru Neproliferarea și Controlul Armelor a spus că scopul pentru care SUA au lansat rachetele asupra aeroportului militar sirian în această lună a fost să arate o demonstrație de forță în loc să distrugă armele chimice.

  BUCUREȘTI, 21 apr — Sputnik. Forța și intimidarea sunt armele acțiunii ilegale a Statelor Unite în Siria, a declarat joi Mihail Uliyanov, potrivit Sputnik International.

  "Aparent, scopul acestei acțiuni ilegale a fost demonstrarea forței și a intimidării și nu distrugerea armelor chimice, a căror prezență în Siria nu a fost încă dovedită", a declarat șeful Departamentului pentru Nonproliferare și Control al Armelor (DNAC), Mihail Uliyanov, la o sesiune de supraveghere a armelor chimice.

  Pe 7 aprilie, Statele Unite au lansat 59 de rachete de croazieră Tomahawk asupra aerodromului militar sirian din Ash Sha'irat. Președintele american Donald Trump a declarat că atacul a fost un răspuns la presupusa folosire a armelor chimice în provincia Idlib din Siria, pe 4 aprilie, care a dus la moartea a peste 80 de persoane.

  Ministrul israelian de externe a negat implicarea guvernului în incidentul din Idlib, spunând că niciodată nu ar folosi arme chimice asupra civililor.

  Ministerul rus al Apărării a declarat pe 5 aprilie că bombardamentul din apropierea Khan Shaykhun a lovit un depozit terorist în care erau arme chimice destinate livrării în Irak, și a cerut Consiliului de Securitate al ONU să pornească o investigație.

  Președintele Vladimir Putin a declarat, pe 6 aprilie, că acuzațiile neîntemeiate privind incidentul cu arme chimice din Idlib sunt inacceptabile. Ministrul de externe Serghei Lavrov a precizat că atacul american este o încălcare a dreptului internațional.

  Liderul suprem iranian Ayatollah Ali Khamenei a descris acțiunea americanilor drept o greșeală strategică.

  Tematic

  VIDEO. Premieră mondială la București. Vizitatorii despre fotografiile din Siria
  Sputnik și VGTRK au prezentat la București o cronică militară din Siria
  (VIDEO) Profesor american, declarație teribilă pentru Siria
  (VIDEO) Irak sau Siria? Trump a uitat ce ţară a bombardat
  Siria: "Atacul chimic a fost 100% un pretext fabricat"
  „Mai riscant decât Siria". China avertizează SUA în privința Coreei de Nord
  Tagurile:
  Arme chimice, Război, baza aeriană, Atac, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei