13:55 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Marine Le Pen, présidente du FN

  Le Pen: restaurați frontierele Franței, expulzați străinii

  © REUTERS / Vincent Kessler
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  243101

  Candidatul la președinție, Marine le Pen, a cerut guvernului francez să reinstaureze imediat granițele tării și să-i expulzeze pe cetățenii străini monitorizați de serviciile de informații, în urma atacului terorist de ieri din Paris.

  BUCUREȘTI, 21 apr — Sputnik. Guvernul efemer al Franței ar trebui să-i expulzeze pe străinii monitorizați de serviciile informative, a spus Marine Le Pen, potrivit RT

  "Fac apel la acest guvern efemer, pierdut în inacțiune, să restaureze imediat frontierele naționale", a declarat Le Pen la sediul de campanie, cu doar două zile înainte de prima rundă a alegerilor prezidențiale din Franța.

  Liderul partidului politic Frontul Național a cerut guvernului francez să expulzeze "imediat" toți cetățenii străini monitorizați de serviciile de informații, referindu-se în principal la lista "Fiche S", care conține persoane considerate o amenințare la adresa securității naționale.

  Potrivit lui Le Pen, guvernul francez a sabotat războiul împotriva terorismului.

  "Războiul care se poartă împotriva noastră este asimetric, revoluționar. Nu ne putem permite să pierdem războiul. Dar, în ultimii zece ani, guvernele de stânga și de dreapta au făcut tot ce au putut pentru ca noi să pierdem. Avem nevoie de o președinție care să acționeze și să ne protejeze", a spus Le Pen.

  Candidatul a adăugat că, dacă va fi aleasă președintă a Franței, "va efectua imediat și fără ezitare un plan de luptă împotriva terorismului islamist și împotriva laxității judiciare" prin adoptarea de "noi reglementări restrictive privind imigrația, azilul sau cetățenia".

  Le Pen a denunțat încă o dată terorismul, spunând că organizațiile salafiste trebuie să fie interzise, instigarea la ură trebuie interzisă și moscheile islamiste închise. De asemenea, moscheile nu trebuie finanțate din fonduri publice sau din fondurile altor state.

  Tematic

  „Voi propuneți război”: Le Pen și Macron s-au confruntat la dezbateri în Franța
  Marine Le Pen crește din nou în sondaje
  Le Pen a avut o întrevedere cu Vladimir Putin
  Le Pen vrea alianță cu Polonia și Ungaria pentru a distruge UE
  Tagurile:
  Frontiere, Migranți, Marine Le Pen, Franța


  Știrile Zilei