06:08 21 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  4510

  Acțiune de protest în masă la Koln împotriva congresului formațiunii de dreapta “Alternativa pentru Germania”

  CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. Peste 10 mii de persoane au ieșit în stradă la Koln pentru a împiedica desfășurarea unei reuniuni a partidului "Alternativa pentru Germania", scrie Bild.

  În pofida protestelor, formațiunea a deschis lucrările congresului. Ordinea publică este asigurată de 4 mii de polițiști.

  Potrivit publicației, organizatorii manifestației de protest au sperat la o participare de 50 de mii de oameni.

  La acțiunea de stradă nu au lipsit incidente. Un manifestant în mască a atacat un deputat al formațiunii de dreapta. În rezultatul ciocnirii a fost rănit un polițist.

  Un alt colaborator al poliției a fost rănit în urma unui alt incident, însă organele de forță nu au specificat deocamdată în ce context a avut loc acest lucru.

  Partidul Alternativa pentru Germania a fost înființat în 2013, în 2014 a reușit să acceadă în parlamentele regionale a trei landuri: Saxonia, Brandenburg și Turingia, iar în 2015 — în parlamentele din Hamburg și Bremen. În anul 2016 partidul a obținut mandate în parlamentele din Saxonia-Anhalt, Baden-Württemberg și Rheinland-Pfalz. Formațiunea este cunoscută prin mesaje eurosceptice, anti-islamice și critica în adresa politicii migraționiste a guvernului Merkel.

  Tagurile:
  Alternativa pentru Germania, Congres, Proteste, Koln


  Știrile Zilei