08:53 17 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)
  35001

  Șeful serviciului de presă al regiunii militare ruse a Extremului Orient, Aleksandr Gordeev, a răspuns speculațiilor revistei Daily Mail care a presupus că Rusia a dislocat „trupele sale la frontiera nord-coreeană”.

  BUCUREȘTI, 23 apr — Sputnik. În timp ce revista britanică Daily Mail a invocat într-un articol trupele ruse „trimise de Putin” la frontiera cu Coreea de Nord, șeful serviciului de presă al regiunii militare ruse a Extremului Orient, Aleksandr Gordeev, a precizat pentru Sputnik motivele prezenței echipamentelor rusești în regiune.

  Potrivit lui, dislocarea echipamentelor militare ruse a fost organizată din timp și se înscrie în programul de antrenamente.

  „Toate mișcările de echipamente și trupe se desfășoară în conformitate cu planul de antrenamente militare. Trupele din regiune sunt supuse unor teste pentru perioada de iarna din 3 până pe 29 aprilie”, a explicat Gordeev.

  În cadrul primei etape de teste au avut loc deja 22 de manevre.

  „Unitățile sunt ridicate la alarmă și sunt antrenate în marșuri forțate, care au loc pe poligoane necunoscute”, a mai adăugat el.

  În plus, armata a efectuat anterior exerciții ample privind gestionarea sistemelor de apărare aeriană și aeronavelor în Republica Buriatia, pe malul sudic al lacului Baikal, a mai spus Aleksandr Gordeev.

  În afară de aceasta, Daily Mail a mai publicat un articol intitulat „Putin își desfășoară trupele la frontiera dintre Rusia și Coreea de Nord, după ce și China și-a trimis militarii la frontieră, de frică că Trump l-ar putea ataca pe Kim Jong-un, generând un val de refugiați”, toate acestea pe fundalul tensiunilor crescânde între Washington și Phenian.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)

  Tematic

  Coreea de Nord a amenințat Australia cu atac nuclear
  Fără precedent. Coreea de Nord: "vom reduce America la cenușă". Ce spune Rusia
  Diplomat: Coreea de Nord este gata de un război nuclear cu SUA
  Moscova nu va accepta acțiuni unilaterale în raport cu Coreea de Nord
  MAE al Chinei: în conflictul dintre SUA și Coreea de Nord nu vor fi învingători
  Tagurile:
  Război nuclear, Trupe, Coreea de Nord, Rusia

  Știrile Zilei