19:11 20 Ianuarie 2018
În direct
  Police outside the International Monetary Fund (IMF) offices where an envelope exploded in Paris, France

  Mobilizare maximă a Forțelor de Securitate din Franța

  © REUTERS/ Philippe Wojazer
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri Franța 2017 (62)
  3010

  Forțele de securitate franceze sunt mobilizate la maxim, duminică, în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale, a declarat ministrul francez al Justiției, Jean-Jacques Urvoas.

  BUCUREȘTI, 23 apr — Sputnik. Duminică, peste 66.000 de secții de votare au fost deschise în Franța la ora 8:00, informează Sputnik International.

  Aproximativ 47 de milioane de alegători sunt așteptați să voteze, alegând între cei 11 candidați la președinție. Primele rezultate sunt așteptate la ora locală 20.00, când sondajele se închid.

  A doua rundă a alegerilor prezidențiale franceze va avea loc pe 7 mai.

  "Mobilizarea este la maxim. Siguranța cetățenilor francezi este o sarcină colectivă", a declarat Urvoas publicației Journal du Dimanche, adăugând că eforturile sunt coordonate între diverșii miniștri.

  Joi noaptea, un om înarmat a deschis focul asupra ofițerilor de poliție francezi de pe Champs-Elysées din Paris, omorând un polițist și rănind alți doi, precum și un turist german. ISIS și-a asumat răspunderea pentru atac.

  Asaltul asupra ofițerilor de poliție din Paris, la mai puțin de 3 zile până la deschiderea secțiilor de votare, a generat îngrijorarea autorităților franceze.

  Тема:
  Alegeri Franța 2017 (62)

  Tematic

  Primele rezultate la alegerile prezidențiale din Franța
  Tagurile:
  Forțe de securitate, Alegeri prezidențiale, Franța
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei