17:33 18 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Alegeri prezidențiale în Franța

  Exit-poll: Macron și Le Pen - în turul 2 de scrutin la prezidențiale în Franța

  © Sputnik/ Kristina Afanasyeva
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri Franța 2017 (62)
  58 0 0

  Emmanuel Macron și Marine Le Pen s-au clasat duminică pe primele locuri în turul întâi al alegerilor prezidențiale din Franța, partidelor tradiționale fiind respinse de alegători.

  BUCUREȘTI, 23 apr — Sputnik. Emmanuel Macron, fost ministru francez al economiei, în vârstă de 39 de ani, favorit al acestui duel final, o devansează cu 2-3 % de voturi pe Marine Le Pen, 48 de ani, creditată cu 21,8-22% din voturi, potrivit estimărilor a trei sondaje de opinie.

  Candidatul dreptei François Fillon, a cărui campanie a fost afectată de scandalul presupuselor angajări fictive ale unor rude, s-a clasat la mică diferență de candidatul stângii radicale, Jean-Luc Mélenchon, (19-20,3 % față de 19,5-20 %), care a avut o ascensiune remarcabilă în ultimele zile de campanie.

  Mai mulți susținători ai lui François Fillon au cerut imediat ca în turul al doilea să nu i se acorde votul candidatei FN, Marine Le Pen.

  Al doilea tur de scrutin pentru președinția Franței este prevăzut pentru 7 mai. După aceea, în luna iunie sunt planificate alegeri parlamentare.

  Participarea în turul întâi de scrutin s-a ridicat la circa 70%, unul dintre cele mai mari din ultimii 40 de ani, potrivit Ministerului francez de Interne.

  Тема:
  Alegeri Franța 2017 (62)

  Tematic

  Primele rezultate la alegerile prezidențiale din Franța
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei