05:57 22 Mai 2019
În direct
 • EUR20.02
 • USD17.96
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.69
  Premierul nipon, Shinzo Abe

  Abe: Vom reacționa extrem de prompt

  © AP Photo / Shizuo Kambayashi
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  80 0 0

  Premierul Japoniei, Shinzo Abe, și președintele american , Donald Turmp, au discutat despre criza din Coreea de Nord.

  CHIȘINĂU, 24 apr — Sputnik. În urma unei discuții telefonice dintre Donald Trump și Shinzo Abe cele două țări au convenit asupra acțiunilor comune pe care trebuie să le întreprindă pentru a determina Coreea de Nord să manifeste mai multă prudență, scrie RIA Novosti.

  „Am căzut de comun acord asupra faptului că trebuie să insistăm în continuare să cerem Coreei de Nord să manifeste mai multă prudență, deoarece până în prezent nu a renunțat la acțiuni de provocare", a declarat Shinzo Abe pentru o televiziune niponă.

  Abe consideră că Coreea de Nord reprezintă o amenințare pentru țara sa, dar și pentru întreaga comunitate internațională. El a declarat că începând cu ziua de duminică militarii japonezi participă împreună cu militarii americani de pe nava portavion USS Carl Vinson la exerciții militare comune care se desfășoară în zona Pacificului.

  „Noi vom reacționa extrem de prompt (împotriva provocărilor din partea Coreei de Nord, red.) și totodată vom continua să colaborăm cu SUA manifestând un grad înalt precauție", a spus Abe.

  După cum anunță agenția de știri Kyodo care citează o sursă din guvernul nipon, Trump și cu Abe au convenit ca să solicite Chinei să se implice mai activ în soluționarea crizei din Peninsula Coreea. Criza în această zonă s-a acutizat în această lună pe motiv că Coreea de Nord intenționează să testeze noi modele de rachete balistice.

  La rândul său Phenianul nu o singură dată a avertizat SUA că dacă va fi pusă sub amenințare securitatea țării, ei vor întreprinde atacuri preventive asupra bazelor militare americane care sunt în regiune.

  Tematic

  Trump și Abe în acest week-end vor decide viitorul omenirii
  Bloomberg: Shinzo Abe a spart „izolarea" Rusiei prin vizita la Sochi
  Fără precedent. Coreea de Nord: "vom reduce America la cenușă". Ce spune Rusia
  Coreea de Nord a amenințat Australia cu atac nuclear
  Tagurile:
  reacționa, prompt, discuție telefonică, Shinzō Abe, Donald Trump
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei