14:21 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Marine Le Pen

  Marine Le Pen, retragere surprinzătoare!

  © Sputnik / Kristina Afanasyeva
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1580100

  "Nu simt nicio decepție, ci numai speranțe - consider că Națiunea este structura cea mai performantă pentru asigurarea protecției francezilor".

  BUCUREȘTI, 25 apr — Sputnik. Sute de oameni au manifestat în centrul Parisului contra calificării președintei Frontului Național în turul al doilea al prezidențialelor. Manifestanții au strigat lozinci antirasiste, declarând că resping o formulă de președinte asociat modelelor Trump sau Putin.

  În contextul manifestațiilor dar și al coalizării mai multor partide și foști candidați împotriva ei, Marine Le Pen a luat aseară o hotărâre extrem de curajoasă: se va retrage "temporar" de la președinția Frontului Național! Explicația:

  "În această seară, mi s-a părut necesar să îmi iau concediu de la președinția Frontului Național, nu mai sunt președinte al Frontului Național, sunt candidatul la prezidențiale, cel care dorește să adune în jurul proiectului speranței, al prosperității, al securității — să reunească francezii", a declarat Marine Le Pen într-un interviu acordat canalului France 2.

  Mă voi simți mai liberă, voi fi deasupra considerentelor partizane, consideră Marine Le Pen, care apreciază că a făcut un geste de o importanță deosebită.

  "Cred că ne apropiem de momentul decisiv, am considerat întotdeauna că președintele Republicii este al tuturor francezilor, sub această demnitate trebuie să-i adune pe toți francezii — este o convingere profuundă, trebuie acum să trecem de la vorbe la acțiune", a declarat Marine Le Pen, după cum consemnează Paris Match.

  Pe Facebook, candidata la președinție a postat mai multe comentarii imediat după aflarea rezultatelor:

  "Nu simt nicio decepție, ci numai speranțe: putem câștiga și vom câștiga! Sunt candidatul protecției francezilor — consider că Națiunea este structura cea mai performantă pentru asigurarea protecției lor. Doresc cea mai mare adunare a patrioților contra reprezentantului mondialismului!"

  Menționăm că rezultatele finale ale primului tur de scrutin au arătat că Marine Le Pen a obținut 21,3% din voturi, în timp ce contracandidatul său, globalistul Emmanuel Macron, a obținut 24,01%.

   

  Tematic

  Alegerile din Franța: o fundătură pentru poporul francez secularizat
  Le Pen conduce alegerile din Franța, după numărarea a 50% din voturi
  Emmanuel Macron forțează după primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța
  Primele rezultate la alegerile prezidențiale din Franța
  „Voi propuneți război”: Le Pen și Macron s-au confruntat la dezbateri în Franța
  Tagurile:
  Națiune, francezi, protecție, Retragere, Marine Le Pen


  Știrile Zilei