01:22 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10301

  Fostul președinte al SUA Barack Obama a avut o primă ieșire publică de la expirarea mandatului de șef al statului

  BUCUREȘTI, 25 apr — Sputnik. Fostul președinte al SUA Barack Obama a vorbit pentru prima oară în public din momentul expirării mandatului său de șef al statului. Acesta a rostit un discurs la Universitatea din Chicago, fără a menționa numele actualului președinte Donald Trump.

  "Ce s-a mai întâmplat cât timp am fost plecat?", a glumit acesta la începutul luării sale de cuvânt, în timpul căreia a recunoscut că se va concentra asupra activității în rândul tineretului, monitorizării reformei justiției și finanțării activităților politice.

  Acesta a comunicat că intenționează să sprijine formarea noilor lideri care vor aduce o schimbare în societate.

  "Cel mai important lucru pe care îl pot face e să educ liderii unei noi generații, care vor putea prelua ștafeta într-o lume aflată în schimbare", a declarant cel de-al 44-lea președinte al SUA.

  Prima ieșire a fostului lider de la Casa Albă a entuziasmat un anumit segment al internetului, care a început să utilizeze activ hastagul #IMissObama ("Îmi e dor de Obama").

  Cel de-al 44-lea președinte al SUA a semnat un contract cu banca Cantor Fitzgerald, care organizează pentru marile companii de le Wall Street conferințe dedicate problemelor în medicină. Pentru discursul pe care urmează să-l rostească, Obama va primi 400 mii dolari, o sumă dublă față de lecțiile citite de Hillary Clinton.

  Tematic

  Obama revine pe scena politică
  Tagurile:
  Discurs, Președinte, Barack Obama, SUA


  Știrile Zilei