06:26 27 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (667)
  13910

  Laburiștii spun că ar elimina planurile Brexit ale premierului Theresa May și ar garanta în mod unilateral drepturile rezidenților UE înainte de începerea discuțiilor, dacă vor câștiga puterea.

  BUCUREȘTI, 25 apr — Sputnik. Laburistul Sir Keir Starmer a spus că partidul său a vrut o altă înțelegere cu UE privind locurile și drepturile de muncă, scrie BBC.

  Conservatorii au spus că au un plan clar de ieșire din UE. Theresa May a declarat că votul Brexit ar fi trebuit să fie "un apel de trezire pentru o generație de politicieni care s-a folosit de bunătatea oamenilor" prea mult timp.

  Conservatorii speră să obțină locuri în locul laburiștilor pe 8 iunie în zonele care au votat Brexit, inclusiv în Midlands, nord-estul și nord-vestul Angliei și în Țara Galilor. Cei mai mulți deputați ai laburiștilor au votat pentru rămânere în referendumul de anul trecut.

  În prima declarație politică importantă a campaniei electorale a Partidului Laburist se spune că acesta va avea o abordare diferită față de procesul de negocieri a ieșirii din UE.

  Printre altele, laburiștii vor:

  Renunțarea la planul Brexit al doamnei May, care prevede părăsirea pieței unice și a uniunii vamale.

  Concentrarea pe un acord care "păstrează avantajele" ambelor organizații.

  Garantarea statutul juridic al celor 3 milioane de cetățeni ai UE care trăiesc în Marea Britanie.

  O garanție reciprocă pentru cei 1,2 milioane de britanici care trăiesc pe continent.

  Sir Keir a criticat abordarea "rigidă" a premierului și a spus că oferta unei garanții unilaterale pentru cetățenii UE care trăiesc în Marea Britanie ar fi "primită ca un mesaj binevenit" de negociatorii de la Bruxelles.

  Premierul a spus că dorește o înțelegere reciprocă cu privire la drepturile expaților. Theresa May a menționat că, de vreme ce regulile accesului pe piața comună rămân neschimbate, guvernul trebui să "lase opțiunile pe masă".

  Laburiștii au stabilit 6 măsuri pentru un Brexit de succes, din care fac parte menținerea unei relații puternice, de colaborare cu UE, protejarea cooperării în domeniul securității și introducerea unui sistem corect de imigrație.

  Drept răspuns, conservatorii au declarat că Jeremy Corbyn a fost "un lider slab al unui partid divizat care nu a putut obține acordul potrivit pentru Marea Britanie".

  Într-o intervenție, Tony Blair a spus că poziția conservatorilor asupra Brexitului trebuie să fie "întoarsă împotriva lor".

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (667)

  Tematic

  Deputații britanici au susținut inițiativa premierului pentru alegeri anticipate
  Brexit - bătălie pentru imigranți între patroni și Guvernul britanic
  Europarlamentar român: recomandări pentru românii din Marea Britanie după Brexit
  May: Migranții români ar putea intra liber în Marea Britanie până în anul ...
  Brexit: MAE fabulează pe tema românilor din Marea Britanie
  Tagurile:
  laburiști, Brexit, Migranți, Muncitori, Marea Britanie


  Știrile Zilei