04:57 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Serghei Lavrov

  Lavrov: situația din Coreea de Nord, "plină de consecințe catastrofale"

  © Sputnik / Iliya Pitalev
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21410

  Ministrul rus de externe a avertizat împotriva abordărilor dificile a problemelor din Coreea de Nord.

  BUCUREȘTI, 26 apr — Sputnik. Opțiunile militare pentru rezolvarea problemei nord-coreene sunt dezastruoase, a declarat miercuri ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, reiterând preocupările Moscovei cu privire la desfășurarea sistemului de rachete SUA în Coreea de Sud, informează Sputnik International.

  "Este evident că abordările dificile care încep să fie menționate în mod public sunt pline de consecințe catastrofale pentru Peninsula Coreeană și pentru toată Asia de Nord-Est", a spus Lavrov.

  Vorbind la cea de-a VI-a Conferință de la Moscova privind securitatea internațională, Lavrov și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația degradantă din regiune, dar și cu privire la continuarea dezvoltării de către Coreea de Nord a programului său de rachete nucleare.

  Demonstrație în Coreea de Nord
  © Sputnik / Илья Питалев

  Lavrov a exprimat, de asemenea, dezaprobarea Moscovei față de "constituirea disproporționată, sub pretextul amenințării nord-coreene, a SUA și a activității militare a aliaților regionali".

  "Un factor extrem de destabilizant rămâne desfășurarea forțată a sistemelor americane THAAD, o componentă a apărării antirachetă globale a SUA, în sudul peninsulei", a spus ministrul rus.

  Duminică, Japonia și Statele Unite au început exerciții militare navale în Oceanul Pacific, cu participarea unui grup naval american condus de USS Carl Vinson, în conformitate cu Forța Japoneză de Autoapărare Maritimă. Grupul a fost trimis de Statele Unite în Peninsula Coreeană pe fondul tensiunilor crescânde din regiune.

  Ziarul nord-coreean Rodong Sinmun a transmis că Pyongyangul este gata să-și arate puterea militară ca răspuns la acțiunile SUA. Forțele revoluționare ale țării ar putea să scufunde USS Carl Vinson "cu o singură lovitură", potrivit ziarului comunist.

  Situația din peninsula coreeană s-a agravat deoarece Coreea de Nord a efectuat o serie de lansări de rachete și teste nucleare, una dintre cele mai recente fiind lansarea unei rachete balistice de la Sinpo, provincia Hamgyong de Sud, în direcția Mării Japoniei pe data de 5 aprilie.

  Exercițiile nucleare ale Coreei de Nord încalcă rezoluția Consiliului de Securitate al ONU.

  Tematic

  Întâlnirea Lavrov-Tillerson a avut loc, oficialul american a ignorat presa
  (VIDEO) Lavrov, jurnaliștilor americani: cine v-a educat?
  Lavrov: acțiunile SUA în Siria amintesc de intervențiile militare din Irak
  Fără precedent. Coreea de Nord: "vom reduce America la cenușă". Ce spune Rusia
  Diplomat: Coreea de Nord este gata de un război nuclear cu SUA
  Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă. Reacția comunității internaționale
  Moscova nu va accepta acțiuni unilaterale în raport cu Coreea de Nord
  Tagurile:
  catastrofă, ministrul rus, Coreea de Nord


  Știrile Zilei