06:36 22 Ianuarie 2018
Chişinău-4°C
În direct
  Soldat american lângă tancuri M1 Abrams, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

  NATO intensifică securitatea la frontierele Rusiei

  © REUTERS/ Inquam Photos / Octav Ganea
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6302

  NATO intensifică activitățile de recunoaștere de la granițele Federației Ruse, a declarat miercuri șeful Statului Major, generalul Valeriu Gerasimov.

  BUCUREȘTI, 26 apr — Sputnik. În ultimii doi ani, operațiunile de luptă ale NATO s-au intensificat la granița cu Federația Rusă, informează Sputnik International.

  "Alianța intensifică activitățile de recunoaștere și de informații de-a lungul frontierei rusești. În ultimii doi ani, numărul activităților de formare operațională și de luptă ale forțelor armate NATO s-au dublat în regiunea Europei de Est. Toate aceste acțiuni ale NATO sunt distructive și provocatoare ", a spus Valeriu Gerasimov.

  Moscova și-a exprimat îngrijorarea cu privire la extinderea NATO spre est cu ceva timp în urmă, subliniind că ar trebui oprită imediat. Începând cu 2014, după ce Crimeea s-a alipit Rusiei, NATO și-a sporit prezența militară în Europa de Est.

  Moscova a criticat în repetate rânduri prezența crescută a trupelor și a echipamentelor militare aproape de granițele rusești.

  Pe 11 aprilie, Donald Trump a ratificat un protocol privind aderarea Muntenegrului la NATO, în ciuda protestelor din țara balcanică, bombardată de NATO în 1999.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei