06:39 22 Ianuarie 2018
Chişinău-4°C
În direct
  Prezidențiabilul Moon Jae-in din Coreea de Sud

  Favoritul la preşedinţia Coreei de Sud, acuzat de comentarii anti-gay

  © AP Photo / Ahn Young-joon
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5501

  Candidatul favorit la alegerile prezidenţiale din Coreea de Sud, Moon Jae-in, a fost acuzat de „discurs instigator la ură" după ce a spus, în cadrul unei dezbateri la un post TV, că se opune homosexualității.

  BUCUREŞTI, 26 apr — Sputnik. Moon Jae-In, candidatul favorit la alegerile prezidenţiale din Coreea de Sud, ţară puternic conservatoare, a spus, în cadrul unei dezbateri televizate, că se opune homosexualității.

  Moon, candidat liberal și fost avocat pentru drepturile omului, a făcut acest comentariu marți seara, răspunzând unui candidat conservator la prezidențiale, care a susţinut că soldații homosexuali slăbesc armata țării.

  Activiştii pentru drepturile homosexualilor îl acuza pe Moon de „discurs instigator la ură", potrivit Associated Press News.

  Susţinătorii lui Moon îl apără pe favoritul la prezidenţiale, spunând că afirmaţiile acestuia sunt în total acord cu opiniile multor sud-coreeni.

  În Coreea de Sud, un lobby puternic din partea creștinilor îi împiedică pe politicieni să adopte legi favorabile homosexualilor. Dintre cei cinci candidați care au participat la dezbatere, doar Sim Sang-jung, reprezentând Partidul Justiției, îi susține deschis pe homosexuali.

  După ce candidatul conservator, Hong Joon-pyo, a afirmat că soldații homosexuali slăbesc armata țării, Moon a spus că este de acord.

  Apoi Hong l-a întrebat pe Moon dacă se opune homosexualității, la care Moon a răspuns: „Mă opun." Când Hong a ţinut să se asigure că aşa este, Moon a răspuns: „Bineînțeles."

   

  Tematic

  Deputații ruși sunt revoltați de propaganda gay în jocul FIFA 17
  Ronaldo: sunt un gay cu mulți bani
  CCR a amânat decizia privind căsătoriile gay și a stabilit un nou termen
  O cruce din centrul Bucureștiului a fost profanată de activiștii pro-gay
  Guvernul român lovește în gay: "e o nesocotire a importanței căsătoriei"
  Reprezentanta LGBT a dorit să-i facă doar bine Maiei Sandu
  Doi tineri riscă 3 ani de puşcărie pentru că au aruncat cu ouă la marşul LGBT
  Poliția a evacuat participanții la marșul LGBT, dar ei promit să vină și la anul
  Tagurile:
  discriminare, dezbateri, anti-gay, preșidenție, Favorit, Coreea de Sud
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei