17:29 23 Ianuarie 2018
Chişinău-5°C
În direct
  Palatul Westminster

  Marea Britanie nu ar putea să poarte un război. Vezi de ce

  © Photo: bridgesnotwalls.uk
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13510

  Capacitatea Marii Britanii de a duce un război este subminată din cauza costului ridicat al armelor și echipamentului, potrivit experților.

  BUCUREȘTI, 26 apr — Sputnik. Preocupările privind capacitatea de război a Marii Britanii au fost ridicate de Comitetul pentru Conturile Publice în cadrul unei revizuiri a cheltuielilor din domeniul apărării, care a constatat că există întrebări serioase cu privire la faptul că actuala sumă de 178 miliarde de lire sterline destinată cheltuielilor militare a fost viabilă, relatează RT.

  Investigațiile au indicat un deficit estimat la 5 miliarde de lire, cauzat de scăderea valorii lirei în urma Brexitului. De asemenea, Comisia a avertizat că Ministerul Apărării încă subestimează costul echipamentelor scumpe, cum ar fi avioanele de luptă F-35.

  Creșterile estimate ale costurilor pentru proiecte majore sunt contestate, dar unele cifre plasează programul F-35 la 1,5 trilioane de lire sterline, în timp ce tab-ul pentru înlocuirea flotei submarine nucleare Trident este estimat la 205 miliarde lire sterline, iar viitorii transportatori de aeronave Queen Elizabeth vor costa 9 miliarde de lire sterline.

  "Suntem ingrijorați de faptul că creșterea angajamentelor fără o creștere proporțională a fondurilor pune stabilitatea și capacitatea departamentului de a livra într-un risc real. Suntem foarte îngrijorați de faptul că planul Ministerului Apărării privind echipamentul este în pericol să devină inaccesibil în orice moment, de la începutul anului 2012", a avertizat comisia într-o revizuire a echipamentelor de apărare.

  Comitetul a sugerat o serie de măsuri pentru a se asigura că încrederea ar putea fi restabilită pentru programele de cheltuieli din Apărare.

  Acestea includ o anchetă efectuată de Trezorerie. Guvernul susține că cheltuielile sunt stabilite pe baza nevoilor de securitate și pentru a asigura cea mai rentabilă utilizare a banilor contribuabililor.

  Tagurile:
  expert, capacitate militară, război, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei