08:29 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Vedere spre Damasc

  Israelul atacă Siria. Explozie imensă în zona Aeroportului din Damasc

  © Sputnik / Михаил Воскресенский
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (440)
  80702

  O explozie uriașă a afectat zona din apropierea Aeroportului Internațional Damasc, a informat presa locală.

  BUCUREȘTI, 27 apr — Sputnik. Potrivit canalului de televiziune Al Mayadeen, o explozie a avut loc joi dimineața, provocând un incendiu în apropiere de Aeroportul Internațional Damasc, relatează Sputnik International

  Motivele care stau la baza incidentului sunt necunoscute. Aeroportul este folosit pentru operațiuni civile și militare. Imaginile care au apărut pe rețelele de socializare sugerează că incidentul a fost cauzat de Forțele Aeriene ale Israelului.

  Postul TV al-Manar a informat că incendiul a fost declanșat la depozitul de combustibil ca urmare a unui atac israelian.

  Reuters a citat o sursă regională de informații potrivit căreia presupusul bombardament israelian a lovit depozitul de arme libanez al Hezbollahului pe aeroportul în care Iranul operează un coridor aerian pentru furnizarea de ajutoare în Siria.

  Hezbollah și Iran luptă de partea Damascului în războiul sirian. În timp ce Iranul sprijină Hezbollah, Israelul îl vede ca o organizație teroristă.

  Nu a existat o confirmare oficială din partea autorităților israeliene sau siriene. Pe 17 martie, avioanele israeliene au atacat ținte din Siria. Benjamin Netanyahu a afirmat că loviturile au avut drept scop împiedicarea tentativelor de înarmare a Hezbollah, în timp ce Damascul a spus că a vizat trupele guvernamentale de lângă Palmyra.

  Тема:
  Războiul din Siria (440)

  Tematic

  Siria: 65.000 de euro premiu pe capul unui ziarist rus
  VIDEO. Premieră mondială la București. Vizitatorii despre fotografiile din Siria
  (VIDEO) Profesor american, declarație teribilă pentru Siria
  (VIDEO) Irak sau Siria? Trump a uitat ce ţară a bombardat
  Siria: "Atacul chimic a fost 100% un pretext fabricat"
  Tagurile:
  Israel, Damasc, Aeroport, Atac, Siria


  Știrile Zilei