09:05 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Loc de muncă

  Jumătate din locurile de muncă dispar în următorii 10 ani. Află de ce

  CC0 / Pixabay / voltamax
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  51 0 0

  Roboții și Inteligența Artificială (IA) vor înlocui oamenii în 50% din toate locurile de muncă în doar zece ani, spune Kai-fu Lee, fondator al Sinovation Ventures și tehnician chinez de renume.

  BUCUREȘTI, 28 apr — Sputnik. Inteligența Artificială este cea mai mare revoluție tehnologică din toate timpurile, mai mare decât energia electrică, revoluția industrială, internetul și internetul mobil, a declarat Kai-fu Lee la Conferința Globală privind Internetul Mobil, scrie RT.

  Din acest motiv IA este omniprezentă. Potrivit lui Lee, IA va înlocui oamenii. Expertul în tehnologie a subliniat că capacitățile tehnologiei depășesc cu mult capacitățile umanității. Corporațiile în care Sinovation Ventures a investit pot recunoaște simultană 3 milioane de fețe.

  "Acestea sunt lucruri supraomenești și credem că acest lucru se va întâmpla în fiecare industrie, va înlocui probabil 50% din locurile de muncă umane, va crea o bogăție imensă pentru omenire și va șterge sărăcia", a spus Lee.

  Expertul nu crede însă că mașinile vor lua locul oamenilor pe măsură ce devin mai inteligente.

  "Atingerea unei inimi cu inima ta este ceva ce mașinile nu vor putea face niciodată", a spus el.

  Potrivit expertului, instituțiile tradiționale, cum ar fi băncile, firmele de asigurări și spitalele se mișcă prea lent, în timp ce toate aceste schimbări se întâmplă. Potrivit lui, sectorul antreprenorial va continua să crească și, în multe cazuri, tehnologia va șterge companiile tradiționale din China.

  Tematic

  (VIDEO) Facebook anunţă noua tehnologie: scrierea cu gândul şi auzul prin piele
  O nouă tehnologie: vom putea citi fără să deschidem cărţile
  Locurile de muncă din clasa de mijloc, decimate de tehnologie
  Tagurile:
  Chinez, tehnician, inteligență artificială, Robot, loc de muncă


  Știrile Zilei