02:47 21 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Cine este George Soros (113)
  62750

  Premierul maghiar Viktor Orbán a ținut miercuri un discurs în Parlamentul European, afirmând dreptul Ungariei la autoguvernare și apărare în materie de imigrație împotriva speculatorului financiar George Soros.

  BUCUREȘTI, 28 apr — Sputnik. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că este conștient de faptul că puterea, mărimea și greutatea Ungariei sunt mult mai mici decât puterea speculatorului financiar George Soros, relatează Breitbart.

  Miercuri, premierul ungar Viktor Orban a ținut un discurs în Parlamentul European în care l-a atacat foarte dur pe George Soros.

  "În ciuda ruinării vieții a milioane de europeni cu speculațiile sale financiare, fiind sancționat în Ungaria pentru speculații, este lăudat de liderii de vârf ai UE. Nu pot exista privilegii speciale și nimeni nu poate sta deasupra legii, nici măcar oamenii lui George Soros", a spus Orban.

  Orbán l-a acuzat pe Geroge Soros că investește "sume nesfârșite de bani" în sprijinul acordat imigrației ilegale.

  "Cred că George Soros nu trebuie subestimat: el este un miliardar puternic de o hotărâre enormă care, atunci când vine vorba de interesele sale, nu respectă nici pe Dumnezeu, nici pe om", a spus Orban.

  În discursul său adresat miercuri Parlamentului, Orbán a spus că poziția de bază a guvernului este contrară intențiilor Comisiei Europene privind imigrația. Primul-ministru a declarat că este important să menționăm că "George Soros și ONG-urile acestuia doresc să transporte anual 1 milion de migranți în UE. El a anunțat personal acest program și oferă un împrumut financiar pentru acesta".

  "Respingem acest lucru", a spus Orbán. Statele nu trebuie să piardă dreptul la ratificări naționale pentru utilitățile publice, deoarece acest lucru ar duce la creșteri drastice ale prețurilor, din care familiile au suferit suficient.

  În ceea ce privește reglementarea organizațiilor neguvernamentale (ONG-uri), Orbán a spus că propunerea maghiară "urmează exemplul american".

  "Legislația maghiară se bazează pe principiul clarității și transparenței. Nu vrem altceva decât să știm ce fel de bani și ce fel de interese se află în spatele ONGurilor. Acest lucru nu le subminează drepturile constituționale și nici interesele de a se putea organiza liber", a spus Orban.

  Тема:
  Cine este George Soros (113)

  Tematic

  De ce Viktor Orban admiră identitatea creștină a României?
  Proteste masive în Ungaria. Orban închide Universitatea lui Soros
  Dacă Orban și Soros au un plan - iar ținta e România?
  Orban a rezolvat cu Putin aproape toate problemele energetice ale Ungariei
  "Războiul civil" româno-român pe Axa Trump - Putin - Orban
  Orban după întrevederea cu Putin: Ungaria tinde spre relații bune cu Rusia
  Viktor Orban: trebuie să oprim sovietizarea Europei
  Orban va continua politica anti-imigraționistă, în pofida eșuării referendumului
  Tagurile:
  autoguvernare, migrație, speculator financiar, europeni, Uniunea Europeană, Victor Orban, George Soros, Ungaria


  Știrile Zilei