13:32 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Marine Le Pen

  Le Pen și-a anunțat candidatul pentru funcția de prim-ministru

  © Sputnik / Кристина Афанасьева
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri Franța 2017 (62)
  11120

  Candidatul din partea Frontului Național, Marine Le Pen, și-a anunțat candidature pentru funcția de prim-ministru al Franței în cazul victoriei în alegeri

  BUCUREȘTI, 29 apr — Sputnik. Candidatul la funcția de președinte al Franței, Marine Le Pen, a declarant că în cazul victoriei ei în alegeri va propune candidature președintelui partidului "Debout la France"  ("Ridică-te, Franța"), Nicolas Dupont-Aignan.

  "Îl voi desemna pe Nicolas Dupont-Aignan pentru funcția de prim-ministru al Franței", a declarat sâmbătă politicianul în cadrul unei conferințe de presă.

  Nicolas Dupont-Aignan este născut în 1961, iar în anul 1985 a absolut Institutul de Studii Politice din Paris. Din 1995 a activat în cadrul guvernului Balladur, iar în 1997 a fost ales în Adunarea Națională a Franței. În anul 1999 a înființat formațiunea "Ridică-te, republica", iar în 2002 a aderat la Uniunea pentru Mișcarea Populară (UMP). În 2007 a părăsit UMP și și-a depus candidatura în alegerile prezidențiale, însă s-a retras din cauza lipsei de resurse financiare. În anul 2008 devine președinte al partidului "Ridică-te, republica", pe care îl redenumește în "Ridică-te, Franța".

  În martie 2016 și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Franței. Platforma acestuia presupunea respingerea TTIP și CETA, renunțarea Franței la sancțiunile împotriva Rusiei, reglementarea conflictului din Donbas prin garantarea statutul neutru al Ucrainei și transformarea ei într-un spațiu al cooperării ruso-europene, asigurarea securității în Europa de Est prin semnarea unui acord între Europa și Rusia, care ar prevedea soluționarea conflictelor înghețate în Cipru, Kosovo, Transnistria și Crimeea.

  Turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța va avea loc pe 7 mai.

  Тема:
  Alegeri Franța 2017 (62)
  Tagurile:
  Alegerile prezidențiale din Franța, Prim-ministru, Frontul Național, Nicolas Dupont-Aignan, Marine Le Pen, Franţa


  Știrile Zilei