13:33 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Marine Le Pen

  Marine Le Pen a propune o alternativă Uniunii Europene

  © Photo: Rex Features
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri Franța 2017 (62)
  19241

  Marine Le Pen propune înlocuirea Uniunii Europeană cu o alianță europeană a statelor naționale suverane

  BUCUREȘTI, 1 mai — Sputnik. Candidatul pentru funcția de președinte al Franței din partea Frontului Național, Marine Le Pen, a declarat la postul de radio Europe 1 că și-ar dori să înlocuiască Uniunea Europeană cu o Alianță europeană a unor state libere și suverane.

  „Sunt europeană însă nu îmi doresc această structură politică care se numește Uniunea Europeană, ce a deviat în totalitate. Atunci, poate vom găsi o altă denumire pentru această Europă a națiunilor și cooperării… Spre exemplu Alianța Europeană, care va permite țărilor să se unească în proiecte care nu contravin intereselor lor naționale, pentru că cea mai mare problemă a UE reprezintă anume faptul că aceasta devenit una totalitară", a declarat Le Pen.

  Aceasta a mai crede că împreună cu aliații dintre țările europene, care suferă la fel din cauza UE, se poate schimba radical modelul funcționării Uniunii Europene. Aceasta propune ca noua structură să poarte numele de „Alianța Europeană a Statelor Libere și Suverane".

  Le Pen a criticat în mai multe rânduri UE. Pe 18 aprilie aceasta a cerut postului TF 1 să elimine steagul UE din studiou, pentru că UE a făcut multe lucruri rele țării noastre și poporului nostru.

  În afară de aceasta, șeful staff-ului de campanie a Frontului Național, David Rachline a declarat că în cazul victoriei în alegeri, Le Pen va iniția un referendum pentru ieșirea Franței din Uniunea Europeană.

  Turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța urmează să aibă loc pe 7 mai.

  Тема:
  Alegeri Franța 2017 (62)

  Tematic

  Le Pen: chiar și Macron crede că voi învinge
  Le Pen și-a anunțat candidatul pentru funcția de prim-ministru
  Marine Le Pen, retragere surprinzătoare!
  Tagurile:
  Alianța Europeană a Statelor Libere și Suverane, Alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, Franţa, Uniunea Europeană


  Știrile Zilei