02:03 15 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.06
 • RUB0.25
 • RON4.13
 • UAH0.61
  Violențe la Paris de 1 mai

  (VIDEO) Flăcări, fum și violențe la Paris de 1 mai

  © Sputnik / Xénia Kozlitina
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6510

  Manifestațiile de 1 mai de la Paris au degenerate în violențe de stradă în ajunul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale

  BUCUREȘTI, 1 mai — Sputnik. Poliția din Paris a fost nevoit să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa grupurile de huligani care s-au infiltrate printre participanții la manifestațiile prilejuite zilei de 1 mai.

  Zeci de mii de demonstranți care au ieșit în stradă la îndemnul sindicatelor francize — CGT, FO — au mărșăluit de la piața Republicii spre piața Nation.

  Huliganii cu fețele acoperite au început să arunce cu coctailuri Molotov și gunoaie. Drept răspuns, polițiștii au utilizat gaze lacrimogene. Pentru o perioada scurtă, marșul a fost oprit. După ce forțele de ordine au dispersat persoanele agresive, marșul a continuat.

  Potrivit postului BFMTV, cel puțin trei reprezentanți ai trupelor special au fost rănite. Hainele unui polițist au luat foc după ce a fost atacat cu un cocktail Molotov.

  Câțiva dintre huligani au dat foc unui cărucior de la supermarket cu macheta unui dragon și a îndreptat-o spre cordonul de polițiști.

  Demonstrațiile din Paris au loc în condițiile unor măsuri sporite de securitate, la o săptămână până la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Ordinea publică este menținută de 10 mii de polițiști și jandarmi.

  Tagurile:
  1 mai, demonstrație, manifestații, proteste, Violențe, Paris, Franța
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei