06:40 21 Ianuarie 2018
Chişinău-4°C
În direct
  Atac in Londra

  Avertismentul SUA: Se pregătesc noi atacuri teroriste în Europa. Iată în ce țări

  © REUTERS/ Stefan Wermuth
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  81602

  Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o alertă de atac terorist prin care îi avertizează pe americanii care călătoresc în Europa de noi amenințări.

  BUCUREȘTI, 2 mai — Sputnik. Departamentul de Stat al SUA deține informații potrivit cărora în Franța, Rusia, Suedia și Marea Britanie vor fi atacuri teroriste organizate de ISIS și al-Qaeda, informează The Independent.

  "În timp ce guvernele continuă operațiunile de combatere a terorismului, Departamentul rămâne preocupat de potențialul viitoarelor atacuri teroriste. Cetățenii americani ar trebui să fie mereu atenți la posibilitatea ca extremiștii radicalizați ar putea efectua atacuri fără avertisment", se arată în documentul citat.

  Departamentul de Stat al SUA a avertizat că extremiștii vizează centre turistice și de transport, cluburi, hoteluri, restaurante și locașuri de cult. Alerta expiră pe 1 septembrie.

  Marea Britanie se confruntă cu cel mai ridicat nivel de alertă din anii 1970 privind terorismul. Nivelul de amenințare teroristă din Marea Britanie a rămas la "sever" în urma atacului din Westminster din martie, ceea ce înseamnă că un alt incident este foarte probabil.

  După ce interdicția laptopului în avioane a fost impusă în ianuarie, Secretarul pentru Securitate Internă, John Kelly, a precizat că restricțiile ar putea fi extinse. Oficialii americani "vor înăspri procedurile" pentru a asigura verificarea mai aprofundată a acestora.

  Tematic

  Statul Islamic sfidează SUA: „mama bombelor” nu a provocat pierderi teroriștilor
  Românii: victime ale atentatelor teroriste din Europa. Cine ne oferă siguranță?
  Donald Trump dezvăluie 78 de atacuri teroriste ignorate de mass-media
  Tagurile:
  Atacuri teroriste, SUA, Europa
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei