02:44 21 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Madrid

  Circulația mașinilor pe bulevardul principal al Capitalei spaniole, interzisă

  © Photo: Pixabay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2501

  Primarul unui mare oraș a anunțat că se va permite doar circulația bicicletelor pe bulevardul central, automobilele fiind interzise.

  BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik. Primarul orașului Madrid, Manuela Carmena, interzice circulația mașinilor pe Gran Vía, informează Independent.

  Astfel, se va permite doar accesul bicicletelor, autobuzelor și taxiurilor. Măsura va fi luată până în mai 2019, când Carmena își termină mandatul de primar al capitalei spaniole.

  De altfel, efortul primarului de a elibera centrul Madridului face parte dintr-un plan mai amplu de a interzice toate autoturismele diesel din Madrid până în 2025.

  Bulevardul Gran Vía a fost construit în 1910. Este cel mai aglomerat bulevard din Madrid, are 6 benzi.

  În decembrie 2016, pe Gran Via au fost interzise mașinile timp de 9 zile. În acest timp, magazinele de pe bulevard au înregistrat profituri mai mari cu 15% decât înainte.

  Obiectivul principal al interdicției este lupta împotriva poluării din ce în ce mai mari a orașului Madrid. Madridul aplică deja restricții de conducere temporare în centrul orașului atunci când nivelurile de poluare ating cote dăunătoare.

  Spre deosebire de Madrid, Copenhaga construiește o autostradă pentru biciclete care va fi gata până în 2019. Oslo, Hamburg, Paris și Mexico City lucrează, de asemenea, la interdicții similare privind mașinile.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei