06:33 21 Ianuarie 2018
Chişinău-4°C
În direct
  Milițiile din Donbas

  Deutsche Welle: "Un austriac a ucis civili și prizonieri în Donbas"

  © AFP 2018/ Aleksey FILIPPOV
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19531

  O anchetă a procuraturii austriece a răsturnat ipotezele inițiale și a scos la iveală crime de război comise în timpul teribilelor lupte de pe aeroportul din Donețk

  BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik. Un cetățean austric în vârstă de 25 de ani a fost reținut la granița polono-ucraineană la Dorogusk-Yagodin. Austriacul a fost reclamat procurorilor de autoritățile locale că a participat la luptele din Donbas de partea unor organizații paramilitare.

  Inițial, cei care l-au reclamat au crezut că luptase de partea formațiunilor rebele și că ucisese și torturase prizonieri ucraineni. Cercetarea și ancheta procurorilor au dovedit contrariul, anume că austriacul luptase de partea ucrainenilor și că se face vinovat de crime împotriva civililor pro-ruși din Donețk.

  Deutsche Welle (preluare) scrie că procurorii austrieci îl suspectează că a ucis militanți din Donbas, atât soldați inamici care se predaseră, cât și civili. Un reprezentant al procuraturii din Austria a precizat că aceste crime ar fi fost făcute în timpul luptelor pentru aeroportul din Donețk. De asemenea, Ministerul de Interne austriac a confirmat că deținutul este suspectat de "crime de război".

  Tematic

  Războiul din Ucraina riscă să reizbucnească. Ce se întâmplă în Donbas
  Rusia, Franța și Germania susţin ideea statutului special al regiunii Donbas
  Tagurile:
  austriac, Deutsche Welle, Donbas
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei