11:26 20 Ianuarie 2018
În direct
  George Soros

  George Soros primeşte o nouă lovitură în Europa

  © AP Photo / Kevin Wolf
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Cine este George Soros (73)
  43581

  După ce Ungaria a decis închiderea unei universităţi finanţate de George Soros, miliardarul american primeşte o nouă lovitură, de data aceasta din partea Poloniei.

  BUCUREŞTI, 3 mai — Sputnik. Fundația Batory din Varșovia, responsabilă cu distribuirea unei părţi din suma de 809,3 milioane de euro (882 milioane de dolari) pe care Norvegia intenționează să le ofere Poloniei până în 2021 pentru reducerea disparităților economice și sociale, se teme că va fi lipsită de fonduri, potrivit Bloomberg.com

  Polonia vrea ca partea de bani destinată construirii societății civile să fie gestionată de o entitate de stat, a declarat vicepremierul Piotr Glinski luna trecută. Norvegia solicită ca banii să fie transmişti de către un organism independent.

  Această acţiune ar reprezenta un nou atac la adresa lui Soros în regiune, după ce guvernul Ungariei, ţara natală a lui Soros, şi-a afirmat intenţia de a închide o universitate de la Budapesta finanţată de miliardar.

  Partidul de guvernământ din Polonia a intrat în conflict cu Uniunea Europeană cu privire la ideea de stat de drept, liderul Jaroslaw Kaczynski lăudându-l în repetate rânduri pe premierul maghiar Viktor Orban pentru faptul că urmărește interesele țării sale în interiorul UE.

  Fundaţia Batory s-a ocupat de alocarea fondurilor norvegiene începând cu 2014, furnizând peste 130 de milioane de zloturi (34 milioane de dolari) către 667 de grupuri. Printre organizaţiile non-guvernamentale care au beneficiat de aceste fonduri sunt şi organizații care promovează egalitatea de gen și drepturile LGBT.

  De la preluarea puterii în 2015, Partidul Lege și Justiție a urmărit să reinstaureze valorile tradiționale catolice, unele dintre acestea fiind în contradicție cu politicile promovate de grupurile progresiste.

  Тема:
  Cine este George Soros (73)

  Tematic

  George Soros "a ruinat viața a milioane de europeni", spune premierul ungar
  Marele actor Florin Zamfirescu despre Soros și sodomia europeană
  Proteste masive în Ungaria. Orban închide Universitatea lui Soros
  Dacă Orban și Soros au un plan - iar ținta e România?
  Politicieni români importanți sar în ajutorul lui Soros
  Tagurile:
  lovitură, Europa, George Soros, Polonia
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei