17:58 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Sistemul Solar

  S-a descoperit un nou sistem solar similar cu al nostru - NASA

  CC0 / Pixabay / geralt
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  229 0 0

  Un sistem solar aflat aproape de noi este "remarcabil de similar" cu al nostru și ne-ar putea ajuta să aflăm cum s-au format planetele din jurul Pământului.

  BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik. Descoperirea astronomilor de la NASA ar putea avea implicații uriașe pentru înțelegerea modului în care s-a format propriul nostru sistem solar, informează Independent.

  Situat la doar 10 ani lumină distanță în constelația Eradinus, oamenii de știință declară că sistemul solar din jurul stelei Epsilon Eridani arată remarcabil de similar cu cel din jurul propriului nostru soare.

  "Această stea găzduiește un sistem planetar care în prezent suferă aceleași procese cataclismice care s-au întâmplat sistemul solar în tinerețea lui, în momentul în care Luna a dobândit majoritatea craterelor sale, Pământul a acumulat apă în oceane și condițiile favorabile vieții pe planeta noastră au fost stabilite", a scris astronomul Massimo Marengo.

  Noua lucrare științifică folosește date colectate de Observatorul Stratosferic pentru Astronomie Infraroșie, sau SOFIA, care este găzduit într-o aeronavă și poate lua imagini detaliate ale stelelor îndepărtate. Astronomii au observat misiunea și au ales prin infraroșu date despre stea.

  Ei au descoperit că steaua este înconjurată de două structuri — un disc interior și exterior — cu un spațiu care pare să fi fost creat de planete. Toate aceste lucruri ar putea ajuta astronomii să privească trecutul foarte vechi al Pământului și al planetelor care îl înconjoară.

  SOFIA, prin abilitatea unică de captare a luminii infraroșii în cerul stratosferic uscat este cea mai apropiată tehnologie de ceea ce înseamnă o mașină a timpului. SOFIA dezvăluie trecutul antic al Pământului prin observarea prezentului unui Soare tânăr din apropiere.

  Tematic

  România, peste Japonia și SUA: doi elevi au câștigat concursul organizat de NASA
  (VIDEO) NASA a surprins o tornadă pe Marte
  Anunțul NASA despre o altă planetă unde există viață
  Studiu NASA despre motorul care ne-ar putea duce pe Marte în doar 70 de zile
  NASA explorează asteroidul APOCALIPSEI care indică ORIGINEA VIEŢII pe Terra
  NASA: activitatea recentă a Soarelui anunţă dezastrul iminent
  Tagurile:
  Sistem Solar, planete, descoperire, NASA, Pământ


  Știrile Zilei