02:17 22 Ianuarie 2018
Chişinău-3°C
În direct
  Minuteman

  SUA lansează a II-a rachetă balistică Minuteman III în doar 7 zile la 4.200 mile

  © AP Photo / U.S. Air Force via AP
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5710

  O rachetă balistică intercontinentală neînarmată (ICBM) a fost lansată de la o bază a Forțelor Aeriene ale SUA din California, la doar șapte zile de la prima lansare.

  BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik. Racheta intercontinentală a fost lansată de la Baza Forțelor Aeriene Vandenberg, miercuri la ora 07: 02, informează RT

  Racheta a călătorit în jur de 4.200 mile până lângă Insulele Marshall.

  Testarea rachetei Minuteman III de miercuri vine după lansarea pe 26 aprilie a altei rachete intercontinentale, tot de la Baza Forțelor Aeriene Nord Vandenberg. Acțiunea are loc în contextul tensiunilor crescânde din Peninsula Coreeană, deși misiunea a fost planificată "în ultimele 10 luni".

  Testele Minuteman III urmăresc "să valideze și să verifice eficacitatea, pregătirea și exactitatea sistemului de arme", potrivit Comandamentului Forțelor Aeriene.

  "Testele ICBM verifică corectitudinea și fiabilitatea sistemului de arme, furnizând date valoroase pentru asigurarea descurajării nucleare", au spus autoritățile americane.

  Armata americană a negat că testul operațional anterior a avut legătură cu tensiunile din Coreea de Nord. Un purtător de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene a declarat că misiunile sunt efectuate în mod regulat și sunt planificate în avans.

  Unul dintre testele ICBM a fost descris ca un semnal pentru dușmanii Americii.

  Racheta balistică intercontinentală cu capabilități nucleare Minuteman III este unul dintre pilonii triajului aerian-terestru-maritim al SUA, care include și submarinul de clasă Ohio și bombardierul strategic B-52.

  În următorii 30 de ani, Washingtonul intenționează să cheltuiască 1 trilion de dolari pe un program masiv de modernizare a armelor.

  Tematic

  SUA își testează rachetele balistice intercontinentale
  Planul Apocalipsei. SUA au lansat o rachetă balistică la 4200 mile distanță
  Tagurile:
  Minuteman III, racheta balistica, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei