12:15 13 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Barack Obama

  (VIDEO) Ghinionistul Obama intervine pentru Macron - noi sondaje în Franța

  © RIA Novosti.
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri Franța 2017 (62)
  11501

  Intervenție surpriză a lui Barack Obama în favoarea lui Macron, atât francezul cât și Hillary Clinton au fost susținuți de Obama și au legătură cu George Soros

  BUCUREȘTI, 5 mai — Sputnik. După ce nu a reușit să o ducă la victorie pe candidata democraților americani Hillary Clinton, fostul președinte al SUA, Barack Obama, a transmis un mesaj video în sprijinul lui Emmanuel Macron. În mesaj, Obama spune că a admirat campania pe care a dus-o Macron, deoarece "a apărat valorile liberale, a adus o viziune asupra rolului important pe care Franța îl joacă în Europa și în întreaga lume". Iar esența candidaturii lui Macron este, în opinia lui Obama, că "el se referă la speranțele oamenilor, nu la fricile lor".

  "Am fost mereu recunoscător pentru prietenia poporului francez și pentru munca pe care am depus-o împreună pe vremea când eram președintele Statelor Unite ale Americii" a spus Obama. "Alegerile franceze sunt foarte importante pentru viitorul Franței și pentru valorile la care ținem atât de mult, pentru că succesul Franței contează pentru întreaga lume", a declarat Obama.

  Emmanuel Macron a postat pe Facebook mesajul transmis de președintele Obama, căruia i-a mulțumit pentru sprijin. "Speranța este în marș!", a scris Macron. Obama a mai spus că l-a cunoscut pe Macron, dar că este informat și despre "mișcarea sa independentă".

  "Am avut plăcerea să stau de vorbă cu el, să aflu mai multe despre mișcarea sa independentă și despre viziunea pentru viitorul Franței. Vreau să știți de asemenea că îl sprijin pe Emmanuel Macron să vă conducă mai departe. En Marche! Vive la France!", a spus în finalul mesajului Barack Obama. Mesajul lui Obama a venit imediat după ce Marine Le Pen a făcut o declarație mult comentată: "Franța va fi respectată dacă ea va rămâne Franța, cu vocea ei autentică, nesupusă Germaniei sau Statelor Unite".

  De remarcat că George Soros a susținut-o pe Hillary Clinton împotriva lui Donald Trump, fapt care i-a adus controversatului miliardar mari pierderi financiare, iar despre Macron, presa occidentală susține că "ideile sale politice par luate direct din documentele "Societății deschise" a lui George Soros", italienii de la prestigiosul Il Giornale, numindu-l chiar "un replicant Soros".

  În privința intențiilor de în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa, acestea nu prezintă modificări față de rezultatele sondajelor anterioare. Astfel, conform cifrelor mai multor institute de sondare, duminică, 7 mai, 60% din francezi ar vota cu Emmanuel Macron şi doar 40% cu Marine Le Pen.

  Agerpres citează și un sondaj conform căruia 63% dintre telespectatori l-au perceput ca învingător al dezbaterii pe Macron, doar 34% preferând-o pe Marine Le Pen.

  Тема:
  Alegeri Franța 2017 (62)

  Tematic

  Sondaj: Macron devine președinte cu 62% din voturi, Le Pen cu 38%
  Dezbatere Le Pen - Macron. Macron nu se supune lui Putin, dar recunoaște că...
  Simpatizanții lui Mélenchon nu vor vota pentru Macron
  Șansele lui Macron la victorie s-au redus cu 5 la sută
  Tagurile:
  Alegeri prezidențiale în Franța, Rezultate, Susținere, Sondaje, Emmanuel Macron, Barack Obama, SUA, Franța


  Știrile Zilei