12:44 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Eurovision 2018 (26)
  46011

  Ucraina și-a asumat obligația să asigure participarea tuturor concurenților la „Eurovision”, dar nu s-a ținut de cuvânt, iar Rusia nu a luat parte la întrunirile obligatorii din ajunul concursului. Astfel, ambele țări au încălcat statutul.

  CHIȘINĂU, 5 mai — Sputnik. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune ar putea să aplice sancțiuni împotriva Rusiei și Ucrainei din cauza încălcării statutului „Eurovision"-ului, a declarat președintele comitetului organizatoric al concursului, Frank-Dieter Freiling.

  Acesta a explicat că Ucraina și-a asumat obligația să asigure participarea tuturor concurenților la „Eurovision"-ul de la Kiev.

  „Din punctul de vedere al Ucrainei, situația juridică este clară, însă, din punctul de vedere al Uniunii Europene de Radio și Televiziune, aceasta este o încălcare a statutului", a spus Freiling, citat de Sputnik Estonia.

  Și Rusia a încălcat prevederile statutului, deoarece nu a participat la întrunirile obligatorii din ajunul concursului de interpretare, a declarat Freiling.

  Potrivit acestuia, pentru încălcarea prevederilor statutare sunt prevăzute câteva tipuri de sancțiuni, de la amenda bănească și privarea de suportul sponsorilor, până la excluderea de la participarea la concurs pe o perioadă de trei ani. Chestiunea cu privire la aplicarea sancțiunilor față de Rusia și Ucraina va fi discutată săptămâna viitoare. Decizia va fi anunțată deja după finala „Eurovision"-ului de la Kiev. Astfel, ea nu va afecta desfășurarea ediției din acest an.

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Тема:
  Eurovision 2018 (26)

  Tematic

  Eurovision: au fost vândute 2 mii de bilete pentru locuri inexistente
  Piesa Italiei la Eurovision a incendiat internetul
  Eurovision 2017 ar putea fi mutat în Germania


  Știrile Zilei