17:12 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  343 0 0

  Prostituția este adesea singurul mijloc de existență pentru mulți refugiați, a comentat pentru Sputnik șeful ONG-ului „Hilfe für Jungs", Ralf Rötten.

  BUCUREȘTI, 5 mai — Sputnik. Participanții la proiectul „Sub / Way", creat de ONG-ul „Hilfe für Jungs", organizat de mai multe ori pe săptămână în cartierele „fierbinți" din Berlin unde tinerii refugiați sunt angajați în prostituție, oferă asistență la realizarea unei lucrări explicative privind sănătatea și bolile cu transmitere sexuala, a declarat Ralf Rotten pentru Sputnik.

  „Oricum, lipsa unei atitudini deschise și respectuoase față de sexualitate și serviciile sexuale este un fenomen social grav", a spus Rotten.

  Acesta estimează că prostituția în rândul tinerilor refugiați beneficiază de acoperire media pe nedrept exagerată, dar a adăugat că politicienii și societatea trebuie să acorde o atenție și să acționeze.

  „Faptul că, de luni de zile, chiar ani, oamenii nu știu nimic despre statutul lor în ceea ce privește acordarea azilului, este foarte grav", a declarat activistul.

  De 25 de ani organizația sa lucrează cu refugiații angajați în prostituție, iar în ultimii ani ei nu au devenit mai numeroși.

  „Prin urmare, este o problemă inventată. […] Acesta este în esență o parte obișnuită a vieții refugiaților", a spus Rotten.

  Odată cu afluxul de refugiați, posibilitățile de a găsi locuri de muncă legale sunt tot mai mici, provocând o revenire a prostituției în rândul femeilor, da și în rândul bărbaților. Cu toate acestea, soarta bărbaților care se prostituează nu este mai de invidiat decât cea a femeilor, și numai ONG-urile care vin în ajutorul lor pot lua măsuri.

  Tematic

  Poliția în alertă. Refugiații forțează granița României
  Turcia amenință UE: Vă vom invada cu refugiați
  Ministrul de Externe al Austriei vrea tabere de refugiați în apropierea României
  Erdogan amenință UE cu deschiderea frontierelor pentru refugiați
  Danemarca transmite refugiaților: să agresezi femei pe stradă nu este OK
  Moldova este gata să accepte refugiați
  Scandal în SUA: un stat se retrage din programul lui Obama privind refugiații
  Alarmant: numărul de căsătorii cu minore, în creștere, după afluxul de refugiați
  Merkel a făcut o declarație neașteptată despre refugiați
  Tagurile:
  refugiați, prostituție


  Știrile Zilei