05:24 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri Franța 2017 (62)
  109083

  Dezvăluirile care îl privesc pe Macron s-ar putea să nu vizeze doar procentele, ci o anchetă penală în urma căreia Macron ar putea demisiona

  BUCUREȘTI, 7 mai — Sputnik. Lovitură de teatru în finalul campaniei din Franța: au început să curgă date secrete despre favoritul la președinția Franței, Emmanuel Macron. Hackeri, despre care Macron are informații că sunt localizați în Ucraina, au spart mai multe conturi de e-mail ale sale și ale companiilor cu care are de-a face. Nu mai puțin de 9 GB de date au fost copiate și difuzate pe internet, pe rețeaua Twitter, sub numele EMLEAKS sau "#Macronleaks.

  Scandalul este imens, se aduc dovezi despre finanțarea campaniei sale de către controversatul George Soros dar, fapt și mai grav, despre transferuri de bani din firmele lui Macron în paradisuri fiscale cunoscute pentru rețelele de evaziune.

  Două dintre aceste documente demostrează cum Macron își tranfera banii dintr-o firmă în First Caribbean International Bank, o bancă devenită celebră anul trecut, prin dezvăluirea fondurilor imense depuse acolo de mai multe celbrități pentru a scăpa de impozitare. Și în cazul lui Macron, comentariile și materialele de pe internet vorbesc despre "o adevărată schemă a evaziunii".

  Se întâmplă exact ca în Statele Unite, declară gruparea lui Macron, care s-a văzut dată în vileag pentru finanțări de la ONG-urile lui George Soros și de la persoane influente din lumea arabă.

  Florian Philippot, vicepreşedinte al Frontului Naţional, a postat un cometariu "#Macronleaks vor arăta lucruri pe care jurnalismul de investigaţie le-a trecut deliberat sub tăcere? Îngrozitor, acest naufragiu democratic".

  Imediat autoritățile franceze au intervenit și au cerut ca aceste materiale să nu fie luate în seamă și să nu fie difuzate. S-a spus și că multe dintre materialele piratate sunt falsuri. Cu toate acestea, este de menționat că, la sfârșitul lunii ianuarie, s-a făcut o altă spargere a mail-ului și a computerelor lui George Soros de această dată. S-a extras o cantitate enormă de date, peste 2500 de documente, din care rezulta modul în care Soros încerca să țină sub control Franța și să influențeze Rusia. DC Leaks, cum a fost denumită operațiuunea de piratare și dezvăluire, ar fi fost făcută de cetățeni americani, care ar fi dorit prin aceasta să demosntreze cum se iau deciziile în lume. Una dintre deciziile influențate de Soros, dezvăluită și asumată ulterior de Fundația pentru Societatea Deschisă, a fost votul din Parlamentul European pentru libera circulație în Europa a ucrainienilor.

  De altfel, într-un interviu acordat CNN, George Soros a recunoscut că a creat o fundaţie care a avut o contribuție majoră la căderea structurii de stat legal aleasă la Kiev şi, după revoltă, la instaurarea regimului Poroşenko.

  Revenind la alegerile din Franța, unii comentatori opinează că, în ciuda avansului pe care îl avea acum trei zile Macron, scandalul acestor piratări ar putea aduce modificări substanțiale. În plus, pentru Macron ar putea însemna începerea unei serii de anchete, care ar putea duce chiar la demisia sa în urma unui eventual succes la alegeri.

  Este posibil ca aceasta să fi fost și schema, intenția, celor care au făcut dezvăluirile — sau a clor care le-au comandat. Această acțiune nu va rămâne fără răspuns, a declarat președintele Francois Hollande", referindu-se la piratare — dar, cu siguranță, nu se vor putea ignora și datele din documente.

  Întrebarea este — chiar dacă Macron va câștigam va rezista el acuzațiilor, sau va trebui să se recunoască vinovat și să demisioneze?

  Тема:
  Alegeri Franța 2017 (62)

  Tematic

  Dezbatere Le Pen - Macron. Macron nu se supune lui Putin, dar recunoaște că...
  Simpatizanții lui Mélenchon nu vor vota pentru Macron
  Șansele lui Macron la victorie s-au redus cu 5 la sută
  Guvernul Poloniei, în război de declarații cu Macron
  Macron nu-și va modifica platforma de dragul mai multor voturi
  Le Pen: chiar și Macron crede că voi învinge
  Sondaj: Macron va învinge la alegerile din Franța cu peste 60% de voturi
  (VIDEO) Le Pen continuă să crească în sondaje, Macron a fost huiduit
  Tagurile:
  anchetă penală, dezvăluire, Emmanuel Macron, Franța

  Știrile Zilei