02:30 05 August 2020
În direct
 • EUR19.59
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri Franța 2017 (62)
  3275152

  "De data asta ați economisit gloanțele și combustibilul Germaniei", "Lui Macron îi plac femeile în vârstă, va fi un excelent cățeluș pentru Angela Merkel"

  BUCUREȘTI, 8 mai — Sputnik. Grupul Leave.EU, înființat de omul politic Nigel Farage cu ocazia referendumului pentru Brexit, ridiculizează alegerea lui Emmanuel Macron de către francezi. Grupul britanic a transmis pe Twitter mai multe mesaje, în care asociază alegerea lui Macron cu o capitulare în fața Uniunii Europene aflată, în opinia adepților lui Farage, sub controlul Germaniei.

  Într-o asemenea postare, britanicii asociază prima pagină a unui ziar din 1940, care anunță capitularea Franței și încetarea luptei contra Germaniei de către regimul mareșalului Petain, cu actuala alegere a lui Macron: "Francezii s-a rostogolit din nou, ca în 1940. De data asta au economisit Germaniei combustibilul și gloanțele". De altfel, Marine Le Pen a spus la ultima confruntare cu Macron, că în orice caz, o femeie va conduce Franța — "ori eu, ori Angela Merkel", invocând pretinsa supunere a lui Macron față de UE "aflată sub hegemonie germană".

  Comentariile englezilor despre alegerile din Franța, captură ecran
  © Photo: Twitter /
  Comentariile englezilor despre alegerile din Franța, captură ecran

  Fostul lider al UKip a postat în același timp tot pe Tweeter "O uriașă decepție a fost votată astăzi. Macron va fi păpușa (marioneta) lui Juncker". Farage prezice că Marine Le Pen se va întoarce mult mai puternică peste cinci ani și este probabil să câștige atunci alegerile, mulțimită eșecului politicii pro-globalizare și pro-UE dusă de Macron.

  Și alte mesaje ale activiștilor Brexit îl ironizează pe Macron, dar și Franța. Astfel, un mesaj cu "RIP France" — odihnește-te în pace, Franța este postat lângă imaginea turnului Eiffel luminat în culorile Franței. Tot ei îi reproșează lui Macon că participă la întruniri însoțit de imnul UE, nu de imnul Franței.

  Comentariile englezilor despre alegerile din Franța, captură ecran
  © Photo: Twitter /
  Comentariile englezilor despre alegerile din Franța, captură ecran

  Presa britanică a selectat și alte mesaje care iau în bătăie de joc faptul că soția este cu 24 de ani mai în vârstă și că i-a fost profesoară: "Soția lui Macron i-a promis că îi cumpără mâine o jucărie nouă pentru că s-a dovedit un băiețel așa deștept". Liderul grupului libertarian Freedom Association, Simon Richards, a trimis un mesaj: "Evident lui Macron îi plac femeile în vârstă, deci va fi un excelent cățeluș pentru Angela Merkel"

  Тема:
  Alegeri Franța 2017 (62)

  Tematic

  Primele rezultate la alegerile prezidențiale din Franța
  Franța, scandal: Macron ar putea demisiona dacă va câștiga
  Poate fi 7 mai 2017 un nou 14 iulie 1789 în Franța. Greu de crezut!
  Sondaj: Macron va învinge la alegerile din Franța cu peste 60% de voturi
  Posibilul președinte al Franței - sume imense sub semnul întrebării
  Tagurile:
  Alegeri prezidenţiale, Emmanuel Macron, Franța


  Știrile Zilei