11:23 05 August 2020
În direct
 • EUR19.59
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri Franța 2017 (62)
  36 0 0

  Acțiunile de protest împotriva alegerii lui Emmanuel Macron au degenerat în violențe de stradă, iar un reporter Sputnik a fost agresat

  BUCUREȘTI, 8 mai  — Sputnik. Acțiunile de protest organizate la Paris împotriva alegerii lui Emmanuel Macron în funcția de președinte a degenerat în violențe. Poliția a fost nevoită să utilizeze bastoanele, gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc pentru a dispersa mulțimile agresive.

  Manifestațiile au început la ora 14:00 (ora locală) în piața Republicii, după care coloanele de protestatari s-au îndreptat spre piața Bastiliei strigând lozinci împotriva lui Macron. Tineri agresivi au început să arunce cu sticle și petarde în reprezentanții organelor de forțe, iar polițiștii au utilizat gaze lacrimogene pentru a neutraliza indivizii agresivi.

  În timpul ciocnirii cu poliția a fost rănit un reporter Sputnik, care transmitea on-line evenimentele. Acesteia i-a fost scoasă cascheta de protecție și-a fost stricat telefonul.

  Ulterior, corespondentul a anunțat că se află în siguranță.

  "Am fost lovită de câteva ori cu bastonul în clipa în care filmam ciocnirile dintre polițiști și demonstranți. Simt dureri, însă nu am traumatisme. Mă simt bine acum", a comunicat jurnalistul.

  Forțele de ordine au forțat demonstranții să se retragă din piața Bastiliei, deblocând circulația transportului. 

  Manifestațiile au durat aproximativ o jumătate de oră, iar unul din organizatori manifestațiilor a anunțat că acțiunile de protest vor continua în următoarele zile și vor avea ca reper ideea "luptei de clasă".

  Reamintim că ieri a avut loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, în rezultatul cărora, fostul ministru al Economiei, Emmanuel Macron, a obținut victoria cu 66,1 la sută din voturi.

  Тема:
  Alegeri Franța 2017 (62)

  Tematic

  (VIDEO) Peste 141 de persoane reținute la protestele împotriva lui Macron
  Tagurile:
  manifestații, Violențe, Poliția, Proteste, Alegerile prezidențiale din Franța, Emmanuel Macron, Paris, Franța


  Știrile Zilei