07:23 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Emmanuel Macron

  Putin l-a felicitat pe Macron cu Victoria în alegerile prezidențiale

  © Sputnik / Irina Kalashnikova
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri Franța 2017 (62)
  2411

  Președintele Rusiei Vladimir Putin l-a felicitat pe președintele ales al Franței, Emmanuel Macron, cu victoria în alegerile prezidențiale, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului

  BUCUREȘTI, 9 mai — Sputnik. Duminică în Franța s-a desfășurat turul doi al alegerilor prezidențiale, în cadrul căruia s-au duelat Emmanuel Macron și Marine Le Pen.

  Învingătorul alegerilor este Macron. Potrivit Ministerului Francez de Interne, Emmanuel Macron a câştigat cu 66,1% din totalul de voturi alegerile prezidențiale care au avut loc duminică în Franţa.

  În mesajul său de felicitate, Putin a confirmat disponibilitatea Moscovei de a coopera constructiv cu noul președinte francez în vederea soluționării problemelor globale.

  Putin a mai subliniat că cetățenii francezi i-au încredințat lui Macron conducerea republicii într-o perioadă deloc simplă pentru Europa și pentru toată lumea, în condițiile în care pericolul terorist se accentuează, iar conflictele locale provoacă destabilizarea unor regiuni întregi.

  „În aceste condiții este foarte important să depășim neîncrederea reciprocă și să ne unim eforturile pentru asigurarea stabilității și securității internaționale", a subliniat Putin.

  El i-a urat președintelui ales la Franței sănătate, prosperitate și succese în conducerea țării sale.

  Тема:
  Alegeri Franța 2017 (62)

  Tematic

  Emmanuel Macron a învins la alegerile prezidențiale din Franța
  Franța, scandal: Macron ar putea demisiona dacă va câștiga
  (VIDEO) Peste 141 de persoane reținute la protestele împotriva lui Macron


  Știrile Zilei