06:56 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Poliția franceză

  Paris: Macron începe sub teroare - Gara de Nord, evacuată

  © Photo : Sputnik
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri Franța 2017 (62)
  13401

  Martori: "Polițiștii mi-au strigat să fug cât pot", "Un agent mi-a spus că e vorba de oameni înarmați"

  BUCUREȘTI, 9 mai — Sputnik. "Gara de Nord a fost evacuată timp pentru o importantă operațiune a poliției" transmite France Presse. Operațiune a durat două ore și a vizat prinderea a trei persoane urmărite.

  Poliția franceză nu a dat mai multe informații, în afara faptului că, la la ora locală 01.50 "verificările" nu au dat niciun rezultat "Încheierea verificărilor, revenirea treptat la normal", a transmis lapidar, într-un mesaj pe Twitter, prefectura poliției din Paris.

  Poliția a lăsat să se înțeleagă că a fost vorba de verificarea unor informații despre niște urmăriți, dar martorii citați de France Presse vorbesc de o intervenție masivă, cu polițști și agenți de pază ai Căilor Ferate Franceze (SNCF) înarmați, care strigau trecătorilor să fugă cât pot.

  Alt martor relatează că un agent i-a spus că e vorba de persoane înarmate. Trenul așteptat de poliție sosea dinspre Valenciennes, la Gara de Nord fiind prezentă și Brigada de căutare și intervenții, bine înarmată și cu scuturi, povestesc martorii. Metroul nu a mai oprit în stația Gării de Nord.

  În chiar prima zi după alegerea lui Emmanuel Macron, Parisul trece printr-un adevărat șoc, iar operațiunea insuficient explicată crează neliniște în rândul francezilor.

  Тема:
  Alegeri Franța 2017 (62)

  Tematic

  (VIDEO) Victoria lui Macron a provocat violențe de stradă
  (VIDEO) Peste 141 de persoane reținute la protestele împotriva lui Macron
  Emmanuel Macron a învins la alegerile prezidențiale din Franța
  Tagurile:
  Evacuare, Gara de Nord, Emmanuel Macron, Paris, Franța


  Știrile Zilei