05:19 14 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Studenți

  Românii, sprijiniţi să devină studenţi în Marea Britanie. Detalii

  © Fotolia / WavebreakmediaMicro
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  114 0 0

  Românilor li se acordă şansa să devină studenţi în Marea Britanie, chiar şi cei care au 30, 40 sau chiar 50 de ani îşi pot întocmi dosarul pentru obţinerea unui sprijin financiar.

  BUCUREŞTI, 11 mai — Sputnik. Studenții din Uniunea Europeană, deci și cei români, sunt în continuare eligibili pentru a primi sprijin financiar și în anul universitar 2018-2019, a anunţat Guvernul Marii Britanii, potrivit ziarulromanesc.net.

  Împrumuturile de care pot beneficia în continuare studenţii europeni sunt de până la 9.250 de lire sterline pentru programele de licenţă şi de 10.000 de lire sterline pentru programele de master, de aceste scheme beneficiind în acest moment peste 90% dintre studenţii români din Marea Britanie.

  Admitere
  © Sputnik / Алексей Мальгавко

  De asemenea, puteți beneficia de până la 24.000 de lire sterline pe an, ajutor de întreținere, în funcție de circumstanțele fiecăruia.

  Chiar şi românii care au peste 30, 40 sau chiar 50 de ani pot deveni studenţi în Marea Britanie. Aceştia pot apela la compania Markcon Limited, care funcționează în Londra de mai mulți ani și a devenit lider în domeniul furnizorilor de servicii educaționale pentru studenți maturi în Marea Britanie.

  Întrucât nu există o instituție de învățământ superior gratuită în Marea Britanie, este posibil să obțineți un împrumut sau un grant auxiliar pentru educație. Cei care au peste 25 de ani și nu au absolvit școala sau nu au nicio diplomă de calificare au nevoie doar de un CV care să ateste experiența profesională de munca (manager/supervizor/antreprenor) și recomandări de la locul de muncă. O alta opțiune în acest caz este Diploma de Nivel 3 obținută în Marea Britanie. Persoanele care au această diplomă nu vor trebui sa treacă nici un test de admitere în limba engleză.

  În cazul studiilor universitare de licență, cursurile pot fi de doar 16 ore pe săptămână, astfel că persoanele care au şi un loc de muncă pot continua să lucreze în timpul studiilor.

  Unele dintre cele mai populare cursuri care pot fi frecventate de studenţii europeni sunt Managementul Afacerilor, Asistență medicală, Sănătate și Asistență Socială, Drept, Contabilitate și Finanțe, Călătorii și Turism.

  Tematic

  INEDIT: Poți deveni ”student de probă” în România
  (VIDEO) Studentul britanic surprins în momentul în care plasa o bombă în metrou
  O studentă din Moldova are cel mai perfect corp din lume
  Studentele care vor naște în perioada studiilor vor fi trecute la buget
  Tagurile:
  studenți, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei