17:55 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (667)
  18411

  Angajatorii din Marea Britanie se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ocuparea locurilor de muncă, deoarece muncitorii devin dezinteresaţi să îşi mute locul de muncă, iar cetățenii din UE se tem de viitoarele reglementări privind imigrația, potrivit unui studiu.

  BUCUREŞTI, 11 mai — Sputnik. Confederația pentru Recrutare și Ocuparea Forței de Muncă (REC) din Marea Britanie raportează o influență tot mai mare a Brexit asupra pieţei muncii, potrivit Sky News.

  Potrivit raportului, dacă cererea pentru muncitori care să lucreze permanent și temporar a continuat să crească, 400 de agenții de recrutare au înregistrat în aprilie cea mai mare scădere a numărului de candidați disponibili din ultimele 16 luni.

  „Nevoia de personal crește în toate sectoarele și în toate regiunile din Marea Britanie, dar sunt tot mai puțini oameni disponibil pentru ocuparea posturilor vacante", a declarat directorul executiv al REC, Kevin Green.

  „Avem cea mai scăzută rată a șomajului din 2005, iar oamenii care lucrează deja devin din ce în ce mai dezinteresaţi să își schimbe locul de muncă pe fondul nesiguranţei create de Brexit", a mai spus acesta, adăugând că slăbirea lirei şi lipsa de siguranţă cu privire la viitoarele reglementări privind imigrația îi împiedică pe unii cetățeni din UE să încerce să obţină funcţii în Marea Britanie.

  Kevin Green spune că angajatorii se confruntă cu o lipsă de candidaţi potriviți pentru mai mult de 60 de slujbe diferite, de la cea de femeie de serviciu până la cel contabil.

  El a cerut politicienilor, înainte de alegerile generale, să ţină cont de această problemă, spunând că este important ca politica privind imigraţia după Brexit să rămână flexibilă pentru a răspunde nevoilor economiei.

  „Indiferent care partid va forma Guvernul dupa 8 iunie, acesta trebuie să caute o soluţionare a situaţiei legate de scaderea tot mai mare a numărului de candidaţi potriviţi, investind în instruire şi consiliere privind cariera pentru pentru cei care vor locuri de munca în Marea Britanie şi asigurând accesul pentru muncitorii din străinătate de care avem nevoie", a spus Kevin Green.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (667)

  Tematic

  Solicitarea pașapoartelor britanice - o soluție și pentru români de teama Brexit
  Brexit: „Britanicii nu au nevoie de români culegători de fructe, ci de bancheri"
  Brexit: acord rapid pentru protejarea cetățenilor europeni din Regatul Unit
  Laburiștii vor alt acord Brexit: Garantarea statutului juridic al cetățenilor UE
  Cum trage Londra de timp cu Brexit-ul
  Planul UE de cooperare cu Marea Britanie după Brexit, dezvăluit de presă
  Tagurile:
  vacant, europeni, loc de muncă, Cetățeni, BREXIT, UE


  Știrile Zilei