02:41 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  77351

  Condoleezza Rice, consilierul american pentru securitate națională sub președintele George W. Bush, a declarat joi, într-un interviu, că scopul pe care SUA l-au urmărit în timpul invaziei din Irak din 2003 a fost răsturnarea președintelui Saddam Hussein, nu introducerea democrației.

  BUCUREȘTI, 12 mai — Sputnik. Statele Unite au invadat Irakul în 2003 pentru a-l înlătura de la putere pe Saddam Hussein, a declarat Condoleezza Rice, potrivit Sputnik International.

  Fostul consilier al președintelui George Bush pentru Securitate Națională, Condoleezza Rice, a precizat într-o întâlnire la Institutul Brookings că Statele Unite nu au dorit instaurarea democrației în Irak.

  "Nu am mers în Irak pentru a instaura democrația, ci am fost în Irak pentru a-l răsturna pe Saddam Hussein… A fost o problemă de securitate", a declarat Rice.

  Aceasta a negat că Statele Unite sunt hotărâte să-și folosească puterea militară pentru a impune democrația în Irak sau în Afganistan.

  "Nu i-aș fi spus niciodată președintelui Bush să folosească forța militară pentru a aduce democrația în Irak și Afganistan", a spus ea.

  Rice a recunoscut, de asemenea, că mișcările populiste care au apărut în Statele Unite și Europa de Vest în ultimii doi ani sunt forme de nemulțumire a milioanelor de oameni împotriva elitelor care și-au ignorat preocupările legate de probleme, precum liberul schimb și imigrația nelimitată.

  Tematic

  (VIDEO) Irak sau Siria? Trump a uitat ce ţară a bombardat
  Lavrov: acțiunile SUA în Siria amintesc de intervențiile militare din Irak
  Informație șocantă: militarii SUA au fost atacați cu arme chimice în Irak
  Tagurile:
  Democrație, Invazie, Saddam Hussein, Condolezza Rice, Irak, SUA


  Știrile Zilei