09:07 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Osama bin Laden

  FBI în alertă. Fiul lui Osama bin Laden promite răzbunare

  © AP Photo / Mazhar Ali Khan
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  18710

  Fiul lui Osama bin Laden a promis Occidentului răzbunare pentru uciderea tatălui său și urmează să devină următorul lider al al-Qaeda, a avertizat un fost agent FBI.

  BUCUREȘTI, 15 mai — Sputnik. Ali Soufan, investigatorul principal al FBI în operațiunea de lichidare a organizației teroriste al-Qaeda, a examinat documentele confiscate din proprietatea lui Osama bin Laden din Pakistan, când a fost ucis de către US Navy în 2011, scrie The Independent

  Soufan a declarat pentru CBS News că o scrisoare în care Hamza, fiul lui Osama bin Laden, i-a scris tatălui său, a fost citită tocmai acum. Hamza avea 22 de ani când scrisoarea a fost scrisă și potențialul său de conducere a rețelei teroriste a fost recunoscut când era mult mai tânăr.

  Când era încă copil, el a apărut în multe videoclipuri de propagandă. Hamza a înregistrat patru mesaje audio în ultimii doi ani, cerând ca Occidentul să fie atacat.

  "Americani, venim și o să simțiți pe pielea voastră. Ne vom răzbuna pentru ceea ce ați făcut tatălui meu… în Irak… în Afganistan… totul a fost despre răzbunare", este unul din mesajele lui Hamza bin Laden.

  El a amenințat să se răzbune pe SUA pentru asasinarea tatălui său și a promis că va continua lupta grupului militant, într-un discurs de 21 de minute intitulat "Suntem toți Oșama".

  La 6 ani după ce Osama bin Laden a fost ucis de forțele speciale ale SUA, Soufan a declarat că al-Qaeda este "mai puternică decât oricând".

  "Cred că nici bin Laden în visele sale cele mai sălbatice nu credea că va avea urmași care să comande armate, trupe", a declarat Ali Soufan.

  În prezent, fiul lui Osama bin Laden are 28 de ani.

  Tagurile:
  Răzbunare, Fiu, Alertă, FBI, Osama bin Laden, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei