23:22 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Donald Trump, Serghei Lavrov și Serghei Kislyak

  Trump spune că are "drept absolut" să împartă informații cu Rusia

  © Photo : RUSSIAN FOREIGN MINISTRY
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  3931

  Donald Trump a declarat că dorește să discute despre "fapte" cu Rusia, de la siguranța companiilor aeriene până la terorism, în timpul întâlnirii de la Casa Albă de săptămâna trecută.

  BUCUREȘTI, 16 mai — Sputnik. Într-o relatare din Washington Post, Donald Trump este acuzat că dezvăluie informații clasificate oficialilor ruși, scrie RT.

  Pe Twitter, Trump a scris că are "drept absolut" de a discuta chestiuni de importanță majoră cu Rusia, menționând că conversația a avut loc la o întâlnire a Casei Albe "programată în mod deschis".

  "Faptele" discutate includ terorismul și siguranța zborurilor aeriene, potrivit lui Trump, care a remarcat că dorește ca Rusia să-și intensifice considerabil lupta împotriva Statului Islamic.

  Acuzațiile din Washington Post au fost respinse de mai mulți oficiali ai Casei Albe, inclusiv de Consilierul pentru Securitate Națională, H.R. McMaster.

  Relatarea din Washington Post cita surse anonime și a susținut că, în timpul întâlnirii din 10 mai, Trump a dezvăluit "informații codificate prin cuvinte" legate de Statul Islamic.

  Informațiile au fost divulgate ministrului rus de externe Serghei Lavrov și ambasadorului Rusiei în SUA, Serghei Kislyak.

  Publicația susține că informația a fost obținută de la "un partener american printr-un acord de partajare a informațiilor" și nu a fost autorizată să fie împărtășită cu Rusia, aliații americani sau chiar cu majoritatea guvernului american.

  Trump și colaboratorii săi au fost acuzați în mod repetat că au legături cu Rusia, afirmații pe care Casa Albă le neagă.

  Anchetatorii Senatului examinează în prezent presupusele legături, deși criticii lui Trump solicită o investigație independentă privind presupusele interferențe ale Moscovei în campania electorală a lui Donald Trump din 2016.

  Săptămâna trecută Trump l-a concediat pe directorul FBI, James Comey. Comey conducea o investigație privind presupusa legătura dintre consilierii lui Trump și oficialii ruși.

  Tematic

  Ministrul ucrainean de externe, în biroul lui Trump contra sumei de 400000$
  Casele de pariu din SUA: Trump va fi demis în 2017
  Lavrov se întâlnește cu Trump la Washington, confirmă Ministerul rus de Externe
  Trump l-a demis pe șeful FBI care ancheta filiera rusă - legături cu România
  Lavrov dezvăluie de ce NATO a înghețat relațiile cu Rusia
  Tagurile:
  Serghei Kislyak, Serghei Lavrov, Donald Trump
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei